Αθλητισμος

Λεωφόρος ευρωπαϊκής λάμψης

Με τον κόσμο στο πλευρό του απόψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στους Βέλγους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει. Δείξαμε πέρυσι εντός συνόρων τις δυνατότητές μας και θέλουμε το ίδιο και στην Ευρώπη. Είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι, αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αν το κάνουμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, δίνοντας ένα συγκρατημένα αισιόδοξο τόνο ενόψει του αποψινού αγώνα που κρίνει την πρόκριση της νεανικής ομάδας του στην επόμενη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μεγάλη αναμέτρηση με την Σταντάρ Λιέγης πραγματοποιείται απόψε το βράδυ (21:00, OTESport1). Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟ στο γήπεδο της Λεωφόρου ήταν επιτυχής, παρότι προέκυψε ένα απρόοπτο με τον Λαγό, ο οποίος εγκατέλειψε την προπόνηση με τράβηγμα και είναι πλέον αμφίβολος για το ματς.

Αν ο Λαγός δεν τα καταφέρει, τη θέση του στη μεσαία γραμμή θα πάρει ο Πράνιτς, χωρίς να αναμένονται άλλες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Λιέγης. Ο Μπούι έδειξε καλή εικόνα στις λιγοστές προπονήσεις που μετείχε, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά δεν είναι στις αρχικές επιλογές του Αναστασίου και δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, μια και βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προσαρμογής. Ο Ολλανδός είναι ο μόνος που προστέθηκε στην αποστολή της Λιέγης. Οι Μπούρμπος, Ρισβάνης και Μπαϊράμι κρίθηκαν πάλι ανέτοιμοι και έμειναν εκτός. Η Σταντάρ έφτασε χωρίς τους Μαρκέ και Μίλιτς (προσβλήθηκαν από ίωση), με τον Γκάι Λουζόν να τονίζει ότι η ομάδα του ήλθε για τη νίκη απέναντι σε έναν ποιοτικό και πολύ δυνατό αντίπαλο.

Σε περίπτωση πρόκρισης μετά το 0-0 της Λιέγης στην κατάμεστη Λεωφόρο οι «πράσινοι» θα γεμίσουν με χρήματα το ταμείο τους. Συγκεκριμένα εφόσον το τελευταίο σφύριγμα του αυριανού αγώνα τους βρει νικητές, τα συνολικά έσοδα του Τριφυλλιού πρόκειται να φτάσουν τουλάχιστον τα 5 εκατ. ευρώ, ποσό βέβαια που μπορεί σαφώς να είναι μεγαλύτερο. Η ενδεχόμενη πρόκριση άλλωστε θα φέρει σίγουρη παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και σε περίπτωση μάλιστα που δεν προκριθεί ένας εκ των ΠΑΟΚ, Ατρομήτου ή Αστέρα, θα εισπράξουν περί τις 350-400 χιλ. ευρώ επιπλέον από το market pool της UEFA.