Αθλητισμος

Τζόκοβιτς: Μπλοκαρισμένος στο αεροδρόμιο σαν τον... Τομ Χανκς

Σκηνές από την ταινία Τerminal

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA
Νόβακ Τζόκοβιτς © EPA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπορεί να μπει στην Αυστραλία καθώς οι αρχές του «μπλόκαραν» την είσοδο και έτσι είναι «εγκλωβισμένος» στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε δει την ταινία με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς με τίτλο «The Terminal», όπου έπαιζε το ρόλο ενός εγκλωβισμένου σε ένα τερματικό σταθμό ενός αεροδρομίου. Μια ανάλογη περιπέτεια φαίνεται πως ζει ο ανεμβολίαστος σούπερ σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία. 

Αρχικά, όπως αποδείχθηκε η ομάδα του Σέρβου είχε καταθέσει αίτημα για λάθος visa κι όχι για εκείνη που αφορά την ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε. Μόλις, λοιπόν, έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, οι άνθρωποι της ασφαλείας τον σταμάτησαν και τουλάχιστον προς το παρόν του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα. 

Αμέσως υπήρξε επικοινωνία της συνοριακής αρχής με την Κυβέρνηση της Βικτώρια για το εάν θα ανάψει το πράσινο φως για να μπει στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς, με την αρχική απάντηση να είναι αρνητική.

Η αναπληρώτρια Υπουργός αθλητισμού, Γιάλα Πάλφορντ, ανέφερε σχετικά: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας ρώτησε αν θα υποστηρίξουμε την αίτηση της visa του Novak Djokovic για την είσοδό του στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς μια ατομική αίτηση visa, για να συμμετάσχει στο Grand Slam του Australian Open το 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δυο σημεία: οι εγκρίσεις για βίζα είναι θέμα της κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις θέμα των γιατρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, ο Κρεγκ Τάιλι, CEO της «Tennis Australia» και διευθυντής αγώνων του πρώτου Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει σε 12 μέρες στη Μελβούρνη, τοποθετήθηκε για το θέμα και ουσιαστικά έριξε το μπαλάκι στον Τζόκοβιτς.

«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ (Τζόκοβιτς) σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», ανέφερε και ξεκαθάρισε πως η ιατρική εξαίρεση που έλαβε ο Τζόκοβιτς, πάρθηκε μετά από διερεύνηση στοιχείων και δεδομένων.

Προ ημερών, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ενημέρωσε επίσημα ότι θα βρεθεί στην Αυστραλία για να υπερασπιστεί τον τίτλο του λαμβάνοντας ιατρική εξαίρεση. Η ομοσπονδία του τένις της Αυστραλίας καθώς και η κυβέρνηση της πολιτείας της Βικτώριας δήλωσαν ότι ο Τζόκοβιτς ήταν ένας από τους ελάχιστους επιτυχημένους αιτούντες μεταξύ 26 ατόμων που ζήτησαν εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να συμμετέχουν.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον, να παίρνει θέση και να αναφέρει ότι ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό όταν προσγειωθεί στην χώρα, διαφορετικά θα μπει στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι του.

«Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

The Terminal (2004) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ