Αθλητισμος

Quick Boys: Υποστήριξη οπαδών της με καπνογόνα στις 5 το πρωί

Εικόνες που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να δώσει

Γιάννης Μπελεσιώτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ολλανδική ομάδα τρίτης κατηγορίας, Quick Boys, είχε την υποστήριξη των φίλων της με καπνογόνα και πυρσούς σε προπόνηση που έλαβε χώρα τα ξημερώματα.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει μεγαλές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό, όπου εκεί αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Ειδικότερα εκείνες των χαμηλότερων κατηγοριών, όχι μόνο χάνουν προπονήσεις καθημερινά αλλά και το μέλλον των μελών τους είναι αβέβαιο. Νιώθοντας πως οι παίκτες τους θέλουν στήριξη, οι οπαδοί ομάδας τρίτης κατηγορίας στην Ολλανδία με το όνομα Quick Boys, έδωσαν βροντερό «παρών» με καπνογόνα και πυρσούς σε προπόνηση που είχε προγραμματιστεί για τα ξημερώματα. Αυτή αποτελεί και μία από τις λίγες διαθέσιμες ώρες μέσα στην ημέρα, όπου η ομάδα μπορεί να δουλέψει.

Στην Ολλανδία η κατάσταση με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία έχει γίνει πολύ δύσκολη. Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε, σε μία προσπάθεια να ελέγξει τη διασπορά της νόσου, επέβαλε πρόσφατα νεά μέτρα στον αθλητισμό. Σύμφωνα με αυτά οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν μπορούν να προπονηθούν μεταξύ των ωρών 5 μ.μ και 5 π.μ. Η Quick Boys της ολλανδικής πόλης Katwijk aan Zee των 13.700 κατοίκων, απαρτίζεται κατά βάση από ερασιτέχνες αθλητές. Εκτός από τις υποχρεώσεις της ομάδας, οι παίκτες πρέπει να χωρέσουν στα προγράμματα τους και τα ωράρια της δουλειάς τους. Η προπόνηση τα ξημερώματα έγινε ξαφνικά η μοναδική επιλογή.

Οι οπαδοί, γνωρίζοντας τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ο σύλλογος της περιοχής που γεννήθηκαν, θέλησαν να δείξουν ότι είναι δίπλα τους και στηρίζουν. Εμφανίστηκαν στις 5 το πρωί στο γήπεδο, άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα. Οι παίκτες δεν γινόταν να μην επηρεαστούν από την εικόνα και έσπευσαν πιο κοντά, ώστε να διαπιστώσουν την αιτία για την ξαφνική μάζωξη των φιλάθλων στο γήπεδο μία τόσο πρωϊνή ώρα. Ταυτόχρονα ο καμεραμάν τράβαγε στιγμιότυπα, που σύντομα έκαναν τον γύρο του κόσμου και του διαδικτύου. 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η ολλανδική ομάδα δεν κυνηγάει κάποιο στόχο τη φετινή χρονιά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας και το όνειρο της ανόδου φαίνεται να έχει πετάξει. Προέρχεται από ήττα με τη δεύτερη ομάδα της Sparta Rotterdam και το Σάββατο στις 3 μ.μ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη δεύτερη ομάδα της Volendam. Την ίδια ώρα ο έτερος σύλλογος της περιοχής, Katwijk, βρίσκεται πρώτος με 12 νίκες σε 13 παιχνίδια.  Η εικόνα των οπαδών στο γήπεδο για να δώσουν κουράγιο στους παίκτες στη δύσκολη συγκυρία για εκείνους, φανερώνει την αγάπη που έχουν οι ολλανδοί φίλαθλοι για τη στρογγυλή θεά. 

Σίγουρα είναι μία από τις εικόνες που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να δώσει.