Αθλητισμος

Προπονητής Tae Kwon Do χαστούκισε 13χρονη αθλήτρια μετά από αγώνα

«Ξέρω ότι έριξα δύο φαπούλες», λέει ο ίδιος - Για περιστατικό άνευ σημασίας μίλησε η μητέρα της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προπονητής Tae Kwon Do χαστούκισε 13χρονη αθλήτρια μετά από αγώνα
Προπονητής Tae Kwon Do χαστούκισε 13χρονη αθλήτρια μετά από αγώνα © YouTube

Βίντεο με προπονητή Tae Kwon Do που χαστούκισε 13χρονη αθλήτρια μετά από αγώνα.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά από ένα βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας, στο οποίο ένας προπονητής Tae Kwon Do χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια, μετά από νίκη της σε διοργάνωση που μεταδιδόταν σε live streaming.

Ο προπονητής μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» και τόνισε πως αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι φαπούλες και πως δεν είχε σκοπό να την τραυματίσει.

«Η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι σαν την κόρη μου. Είναι από μονογονεϊκή οικογένεια και προσπαθώ να την βάλω σε κάποιο δρόμο. Έχω κάνει τα πάντα για να την τραβήξω από παλιοπαρέες. Ξέρω ότι έριξα δύο φαπούλες ας το πω έτσι. Μπορεί να έδειξαν παραπάνω μπρουτάλ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχει ένα ιστορικό από πίσω. Είναι από μονογονεϊκή οικογένεια κι εγώ προσπαθώ να είμαι σαν πατέρας τους και με την αδερφή τους. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Η γονέας η ίδια μου λέει ότι άμα χρειαστεί να ρίξεις έστω και μια μπατσούλα, μπορείς να το κάνεις. Δεν υπάρχει θέμα.

Έχω μιλήσει και με τον θείο τους. Τις έχω σαν κόρες μου. Δεν είναι απλά σχέση προπονητή – αθλητή, τις έχω σαν κόρες μου. Προσπαθώ να τις τραβήξω από λάθους δρόμους, γύρω-γύρω. Δεν αποδώσαν όπως θα έπρεπε να αποδώσουν κι εγώ εκείνη τη στιγμή ξέφυγα. Έγινε πάνω στην ένταση, αλλά σας ξαναλέω ότι υπάρχει μια ιστορία από πίσω. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό άλλη φορά. Να μη γίνουμε ανθρωποφάγοι. Ήταν της κακιάς στιγμής.

Τι να σας πω άλλο. Έχω πάρει και το “πράσινο” φως όταν χρειαστεί. Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να την ξυπνήσω γιατί δεν μου απόδωσε στο συγκεκριμένο ματς όπως θα έπρεπε. Στον τρίτο γύρο μου έκανε μια “κοιλιά” κι έγινε. Αυτά γίνονται στον αθλητισμό. Δεν υπήρχε σκοπός να τραυματίσουμε το παιδάκι ή να κάνουμε κάποια ζημιά. Όλα αυτά δεν είναι κάτι. Είναι μια άτυχη στιγμή. Το κορίτσι δεν το εξέλαβε στραβά. Έχω αναλάβει επιπλέον τον ρόλο του πατέρα. Αν το θέμα δοθεί σε άλλη διάσταση από αυτή που πραγματικά είναι, εγώ καταστρέφομαι».

Βίντεο που δείχνει προπονητή να χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια Taekwondo

Μητέρα 13χρονης αθλήτριας: Είναι σαν δεύτερος πατέρας τους

Για περιστατικό άνευ σημασίας μίλησε στην εκπομπή και η μητέρα της 13χρονης, υποστηρίζοντας πως ο προπονητής αγαπάει τα παιδιά και δεν έχει ξανακάνει κάτι τέτοιο. 

«Είναι σαν δεύτερος πατέρας για τα παιδιά μου. Ό,τι έγινε, έγινε μέσα στο stress του αγώνα, δε χρειάζεται να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα. Ήταν κάτι της στιγμής, δεν έχει ξαναγίνει και ούτε πιστεύω θα γίνει άλλη φορά», είπε η μητέρα. 

Πρόσθεσε πως τόσο η 13χρονη, όσο και η αδελφή της δεν αντέδρασαν άσχημα και πως συνεχίζουν τις προπονήσεις τους. 

Προπονητής χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια tae kwon do live μετά από αγώνα - Σάλος μετά το περιστατικό

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας, Tae Kwon Do

Ανακοίνωση, ωστόσο, εξέδωσε και η ομοσπονδία Tae Kwon Do, αναφέροντας ότι καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική ή λεκτικής.

«Η βία δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του αθλήματος, αφού οι προπονητές - δάσκαλοί μας, έχουν ως βασική προτεραιότητα την εκμάθηση της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου», αναφέρεται. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ