Αθλητισμος

Nations League: Πήρε την κούπα η Γαλλία - Στο καναβάτσο η Ισπανία

Επικράτησε 2-1

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον τελικό του Nations League η Γαλλία κέρδισε την Ισπανία με 2-1 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά.

Η Γαλλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Nations League κόντρα στην Ισπανία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1.

Οι σκόρερ για την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 ήταν οι Μπενζεμά και Μπαπέ. Η Γαλλία διαδέχεται την Πορτογαλία στην κορυφή αυτής της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA.

Τελικός Nations League - Ο αγώνας ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Τόσο η Γαλλία όσο και η Ισπανία έδωσαν έμφαση στην άμυνα και ουσιαστικά δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο από την αρχή είχε μεγαλύτερη κινητικότητα και σταδιακά εξελίχθηκε σε ροντέο με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω με ξέφρενο ρυθμό. Στο 64′ η Γαλλία είχε δοκάρι με τον Τεό Ερναντέζ. Στην κόντρα επίθεση, οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ με διαγώνιο σουτ του Οιαρθάμπαλ (1-0).

Ο Μπενζεμά έφερε τον τελικό του Nations League στα ίσα (1-1) και στο 80' ο Τεό Ερναντέζ πάσαρε στον Μπαπέ, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Σιμόν και πλάσαρε εύστοχα, κάνοντας το 2-1 υπέρ της Γαλλίας.

Η Ισπανία κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο ο Ούγκο Γιορίς με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στο 88′ και το 94′ σε σουτ των Οϊαρθάμπαλ και Πίνο αντίστοιχα δεν άφησε το τρόπαιο να ξεφύγει από τα χέρια των Τρικολόρ. Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που έχει κατακτήσει EURO, Μουντιάλ και Nations League.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γκαρσία, Αλόνσο, Γκάβι (75’ Κόκε), Μπουσκέτς, Ρόδρι (85’ Φορνάλς), Φεράν Τόρες (84’ Μερίνο), Σαράμπια (61’ Πίνο), Ογιαρθάμπαλ.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν (43’ λ.τρ. Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79’ Ντουμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Τεό Ερναντέζ, Μπενζεμά (90’+2’ Βερετούτ), Γκριεζμάν, Μπαπέ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις