Αθλητισμος

ΑΕΚ: Σταματούν τα έργα της υπογειοποίησης στην «Αγια-Σοφιά»

Ειδική δήλωση διακοπής εργασιών κατέθεσε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΕΚ: Σταματούν τα έργα στο νέο γήπεδο, «Αγια-Σοφιά», λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Σταματά το έργο της υπογειοποίησης στο τμήμα της Πατριάρχου Κωνσταντίνου δίπλα από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena». Σύμφωνα με την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών που κατέθεσε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, το πρόβλημα προέκυψε με υπαιτιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών έκανε αποδεκτή την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών του έργου.

«Αποδεχόμαστε την από 17/9/2021 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών της εταιρείας με δ.τ. ΙΝΤΡΑΚΑΤ αναδόχου του έργου: «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας», αποκλειστικά και μόνο για το λόγο καθυστέρησης πληρωμής του 11ου λογαριασμού, πέραν του διμήνου από την υποβολή του, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 152 του νόμου 4412/16», αναφέρεται.

Νωρίτερα η ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε αξιώσει με έγγραφό της στην Περιφέρεια τη διακοπή εργασιών λόγω της μη καταβολής του 11ου λογαριασμού, που σημαίνει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές της υποχρεώσεις επί του έργου.

Πλέον, μένει να φανεί πόσο επηρεάζει αυτή η εξέλιξη το έργο της υπογειοποίησης και αν αλλάζει κάτι στο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του γηπέδου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις