Αθλητισμος

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό του μπότσια

Αυτό είναι το δέκατο μετάλλιο για την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Ο Γιώργος Πολυχρονίδης στο Boccia
Παραολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Ο Γιώργος Πολυχρονίδης στο Boccia © EPA / Joe Toth for OIS HANDOUT

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ομαδικό του μπότσια - Ο απολογισμός των ελληνικών συμμετοχών εχθές, Παρασκευή (3/9).

Το δέκατο μετάλλιο της πανηγυρίζει η ελληνική Παραολυμπιακοί ομάδα στους Αγώνες του Τόκιο. Σήμερα (4/9) το ομαδικό του μπότσια κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, με τους Γιώργο Πολυχρονίδη, Άννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη.

Οι Ελληνες πρωταθλητές του μπότσια, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια BC3, επικρατώντας με 7-0 των Κέϊ Γιουέν Χο, Γουά Τακ Τσε και Τουν Γουίνγκ Λιού από το Χονγκ Κονγκ. 

Αυτό είναι το δέκατο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την ελληνική αποστολή να μετρά πλέον ένα χρυσό, δύο αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Παρασκευής (3/9)

Η αυλαία στην κολύμβηση των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο «έπεσε» με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ. ύπτιο S4, για την Ελλάδα.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και στο τελικό των 50 μέτρων ύπτιο S4 και κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια επιβεβαίωσε ότι είναι φαβορί για ένα μετάλλιο μετά το πανελλήνιο ρεκόρ, που σημείωσε στην προκριματική σειρά.

Στον τελικό η Σταματοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην τρίτη θέση με χρόνο 49.63. Η πρωταθλήτρια μας βρέθηκε πίσω μόνο από τις Κινέζες Λιου και Ζιου, οι οποίες πήραν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία στα προκριματικά είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση, σημειώνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο 52.67 ήταν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2019 στο Λονδίνο. Στον τελικό κάλυψε την απόσταση σε 49.63 που της χάρισε μια θέση στο βάθρο των νικητριών.

Αυτό ήταν το ένατο μετάλλιο για την Ελλάδα και είναι γεγονός ότι πήρε την πρώτη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 48.36. Χρόνος καλύτερος από αυτόν στον τελικό. 

Έως τώρα, είναι το 9ο μετάλλιο στο Τόκιο και το τρίτο στο άθλημα της κολύμβησης μετά απ` αυτά των Αντώνη Τσαπατάκη και Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη Παράλληλα, αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική γυναικεία κολύμβηση σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, μετά το «Αθήνα 2004».

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο ακόντιο F54. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης είχε καλύτερη βολή στα 30.45 μέτρα, επίδοση που του έδωσε την τέταρτη θέση.

«Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα μου έχει αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί καταφέραμε να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας, το νησί μας,τον τόπο μας για τρίτη συνεχόμενη Παραολυμπιάδα και πραγματικά δώσαμε μια πάρα πολύ δυνατή μάχη,που αυτή η μάχη μας κατέταξε στην τέταρτη θέση στους Παραολυμπιακούς αγώνες, ξέροντας ότι όλο αυτό δεν είναι λίγο. Από την άλλη η πικρή γεύση που δεν καταφέραμε να βρεθούμε στο βάθρο και να φέρουμε ένα ακόμα Παραολυμπιακό μετάλλιο στην χώρα μας αλλά και το νησί μας», δήλωσε ο Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης.

Εντυπωσιακός ήταν ο Γιάννης Σεβδικαλής στον τελικό των 400 μέτρων T62. Ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και τερμάτισε στην πέμπτη θέση με χρόνο 52.51. Η επίδοση του αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Εξαιρετικός ήταν και ο Στέλιος Μαλακόπουλος. Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα στην όγδοη θέση με 56,75, κάνοντας παράλληλα νέο ατομικό ρεκόρ.

Την έκτη θέση κατέλαβε η Στέλλα Σμαραγδή στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ47. Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 5.19 μέτρα και της χάρισε την έκτη θέση στον τελικό. Πολλά συγχαρητήρια Στέλλα για την εκπληκτική σου προσπάθεια!

Η Ελλάδα στα ζευγάρια κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά μετά τη νίκη της επί της Νότιας Κορέας. Η ομάδα μας, που αποτελείται από τους Πολυχρονίδη, Ντέντα και Πυργιώτη, επικράτησε της ομάδας της Νότιας Κορέας με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση. Η Ελλάδα στον όμιλο της είχε συνολικά τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. 

Ο Σωτήρης Γαλόγαυρος κατέλαβε την 15η θέση στα προκριματικά των 50 μέτρων ελεύθερο τουφέκι τριών στάσεων R7 SH1. Ο Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και τελείωσε τον αγώνα με 1131 βαθμούς, έξι λιγότερους από το δικό του Πανελλήνιο Ρεκόρ (1137).

Αντίθετα, εκτός τελικού έμειναν οι Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Ιωάννης Κωστάκης στα 100μ. πεταλούδα S8 και τα 200μ. ελεύθερο S3. Ο κολυμβητής από τον Έβρο, με 1:05.69 είχε τον 9ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών, ενώ ο Κωστάκης, με 4:31.22, σημείωσε την 12η επίδοση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ