Αθλητισμος

Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης: «Οφείλω το χρυσό σε εθελόντρια»

Χάθηκε στο Τόκιο και εκείνη του πλήρωσε το ταξί για να πάει στο στάδιο και να τρέξει

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης Χανσλ Πάρτσμεντ (Hansle Parchment) δεν θα έτρεχε στον τελικό που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο αν δεν του πλήρωνε το ταξί εθελόντρια.

Αυτό που συνέβη στον Χανσλ Πάρτσμεντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 θα το θυμάται για πάντα τόσο ο ίδιος όσο και η εθελόντρια που τον βοήθησε. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 110 μέτρα με εμπόδια. Την κούρσα του παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη. Το ίδιο και την απονομή.

Αυτό όμως που έγινε μόλις πριν από λίγα 24ωρα γνωστό είναι ότι ο Ολυμπιονίκης από την Τζαμάικα δεν θα κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο, καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στο να μην είναι παρών στην κούρσα του τελικού στα 110 μέτρα με εμπόδια.

Όλα πήγαν στραβά για τον Τζαμαϊκανό Ολυμπιονίκη μέχρι που βρέθηκε μπροστά του η εθελόντρια

Την ημέρα του αγώνα, ο Hansle Parchment πήρε το λάθος λεωφορείο και αντί για το Ολυμπιακό Στάδιο, πήγε στο Κέντρο Υγρού Στίβου. Ο χρόνος δεν ήταν συμμαχός του και στην κατοχή του δεν είχε χρήματα για να πάρει ταξί, η τιμή του οποίου είναι αρκετά «τσιμπημένη» στο Τόκιο.

Χωρίς να χάσει άλλο χρόνο ο αθλητής από την Τζαμάικα, πλησίασε μια εθελόντρια και την παρακάλεσε να του δώσει χρήματα για το ταξί. Εκείνη δέχτηκε να πληρώσει τον οδηγό ταξί και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Όπως αναφέρει ο ίδιος, η καλοσύνη της τον οδήγησε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 110 μέτρα με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης για εθελόντρια: «Η εθελόντρια μού έδωσε χρήματα για το ταξί»

«Είδα αυτήν την εθελόντρια και έπρεπε να την... παρακαλέσω. Και πράγματι, μου έδωσε χρήματα για να πάρω ταξί. Και κάπως έτσι, κατάφερα να φτάσω στην πίστα του σταδίου και με αρκετό χρόνο για να κάνω προθέρμανση και να προετοιμαστώ» αναφέρει ο ίδιος σε βίντεο, το οποίο έγινε viral.

«Ήσουν καθοριστικός παράγοντας για τη συμμετοχή μου στον τελικό εκείνη την ημέρα» τόνισε, απευθυνόμενος στην Τριγιάνα, την εθελόντρια την οποία έψαξε και βρήκε μετά τον αγώνα για να της επιστρέψει το ποσό και να βγάλει μαζί της φωτογραφία με το χρυσό μετάλλιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020: Πρόσκληση στην εθελόντρια να πάει στην Τζαμάικα

Την Τριγιάνα θέλησε να τιμήσει ο υπουργός Τουρισμού της νησιωτικής χώρας, Έντμουντ Μπάρτλετ, προσκαλώντας την στη Τζαμάικα. «Είναι ανιδιοτελές ό,τι έκανε. Κανείς δεν ξέρει ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο Πάρτσμεντ αργούσε να φτάσει στο στάδιο» ανέφερε ο υπουργός.

Δείτε την κούρσα στην οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 ο Χανσλ Πάρτσμεντ στα 110 μέτρα με εμπόδια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις