Αθλητισμος

Μίλτος Τεντόγλου: Πώς έγινε είδωλο των fans της σειράς One Piece

Η στάση gear second και οι αντιδράσεις της geek κοινότητας

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση που απεικονίζει τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου
© art-anime.com

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος κι έγινε ίνδαλμα των fans του manga One Piece μιμούμενος τον πρωταγωνιστή Monkey D. Luffy.

Ο Μίλτος Τεντόγλου με ένα άλμα στα 8.42 στην τελευταία του προσπάθεια κατά την διάρκεια του τελικού του μήκους, κατάφερε να φέρει το πρώτο μετάλλιο στο συγκεκριμένο άθλημα για την Ελλάδα και μάλιστα χρυσό. Ο νεαρός άλτης κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις όχι μόνο για την επίδοσή του αλλά και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη νίκη του. Στην παρυσίαση των ονομάτων φανέρωσε μερικά κομμάτια από τον geek χαρακτήρα του πανηγυρίζοντας με την πόζα που κάνει ο αγαπημένος του χαρακτήρας anime, Monkey D. Luffy, από τη σειρά «One Piece» και τρέλανε όλους τους φαν του συγκεκριμένου είδους.

Το άλμα του χρυσού ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου στα 8,41 μέτρα!

Οι anime σειρές βασίζονται σε μία πληθώρα από περιοδικά manga, που είναι ένας τρόπος απεικόνισης ένθετων κόμιξ με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο καρτούν. Αυτό το είδος τέχνης έχει εφαλτήριο την Ιαπωνία του 19ου αιώνα και αποτελεί έναν από τους τρόπους έκφρασης της Ιαπωνικής τέχνης. Τα manga είναι αρκετά διαδεδομένα και στην Ελλάδα με πιο γνωστά να θεωρούνται τα Οne Piece, Dragonball, Naruto και Bleach. Η απεικόνισή τους είναι συνήθως ασπρόμαυρη και τα θέματα που πραγματεύονται ανήκουν σε μία μεγάλη γκάμα επιλογών όπως περιπέτεια, δράση, αθλητισμός, μυστηρίου, τρόμου και πολλά άλλα. Στη σύγχρονη μορφή τους, τα manga περιοδικά έχουν τη δική τους τηλεοπτική σειρά με εκατομμύρια οπαδούς να τις ακολουθούν περιμένοντας κάθε εβδομάδα καρτερικά ένα καινούργιο επεισόδιο. Ο Μίλτος Τεντόγλου από χθες δεν τρεντάρει μόνο στην Ελλάδα εξαιτίας της μεγάλης επιτύχιας του αλλά και σε όλη την anime κοινότητα, καθώς φάνηκε να είναι μεγάλος φαν του «One Piece». 

Το «One Piece» πρωτοεκδόθηκε στην Ιαπωνία το 1997 και απέκτησε την δική του σειρά το 1999. Βρίσκεται στην 20ή του σεζόν και αριθμεί πάνω από 890 επεισόδια. Έχει πάρα πολλούς οπαδούς να την ακολουθούν παγκοσμίως ανεξαρτήτου ηλικίας. Κάθε μήνα 1.9 εκατομμύρια άτομα ζητούν κάποια συνδρομή για να την παρακολουθήσουν στις πλατφόρμες που είναι διαθέσιμη, κάτι που το κάνει το πέμπτο πιο γνωστό τηλεοπτικό σόου. Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, η ιδιωτική τηλεόραση κάνει μια προσπάθεια να φέρει για πρώτη φορά το One Piece στην Ελλάδα, με την ελληνική μετάφραση να κάνει την δουλειά της δίνοντάς του την ονομασία «Καπετάνιος Ντρέικ». Η ιστορία μιλάει για τον νεαρό Monkey D. Luffy, ο οποίος εμπνευσμένος από το είδωλο του «Red Haired» ξεκινά ένα ταξίδι προς την Ανατολική Μπλε Θάλασσα ώστε να βρει ένα μέγαλο θησαυρό και να γίνει ο βασιλιάς των πειρατών. 

One Piece (1999) Trailer #1 Official

Ο Έλληνας πρωταθλητής επέλεξε κατά την διάρκεια της παρουσίασής του να μιμηθεί τον Monkey D. Luffy και να πάρει μία πόζα που κάνει και εκείνος στην διάσημη σειρά. Ο Τεντόγλου την στιγμή της απόλυτης συγκέντρωσης πριν τον αγώνα, δεν ξέχασε τα ερεθίσματα με τα οποία έχει μεγαλώσει και έδωσε αυτή την πολύ ωραία στιγμή στους οπαδούς των manga και anime. Αυτή η κίνησή του τον έκανε πολύ γνωστό ακόμα και σε εκείνους που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με τα αθλητικά δρώμενα. Η τέχνη των manga είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην ιαπωνική κουλτούρα και έτσι το γεγονός πως ένας έλληνας αθλητής του μήκους επέλεξε αυτόν τον τρόπο να εκφραστεί έκανε τεράστια θετική εντύπωση. Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν την κίνηση του Τεντόγλου.

 

 

 

 


Η συγκεκριμένη πόζα ονομάζεται gear second και είναι ένας τρόπος ενδυνάμωσης του κεντρικού χαρακτήρα όταν αυτός αντιμετωπίζει έναν πολύ δυνατό εχθρό. Με λίγα λόγια σαν ένα power up του πρωταγωνιστή. Ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου ρωτήθηκε μετά τον αγώνα του και παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική για να πάρει και ο ίδιος δυνάμεις. Ο Τεντόγλου παράλληλα είναι ένα μέλος της geek κοινότητας και το δηλώνει σε κάθε περίσταση με υπερηφάνεια. Εκτός από τη λατρεία του για τα anime η οποία είναι έκδηλη δεν διστάζει να κάνει δημοσιεύσεις στα social media για την άλλη μεγάλη του αγάπη, τα βιντοπαιχνίδια. 

 

 


Η geek κοινότητα πολλές φορές παρεξηγείται διότι ο κόσμος που δεν ασχολείται με εκείνη δεν μπορεί να καταλάβει και να ταυτιστεί για το πώς άνθρωποι που δεν είναι πλέον παιδιά ασχολούνται τόσο ένθερμα με αυτή. Πλέον απέκτησε τον πρεσβεύτη της, στο πρόσωπο του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν ξέχασε με τι ερεθίσματα μεγάλωσε και στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας είπε με τον τρόπο του ένα ευχαριστώ για τις στιγμές συντροφιάς που του έχει κρατήσει στις πιεστικές περιόδους των προπονήσεων που τον έκαναν να φτάσει σε αυτή την επιτυχία.

Όπως θα έλεγαν και οι εκατομμύρια οπαδοί του One Piece, Αριγκάτο, Μίλτο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ