Αθλητισμος

Τομ Ντέιλι: Υπερήφανος που λέω ότι είμαι γκέι και Ολυμπιονίκης

Κατέκτησε το χρυσό που ονειρευόταν στην τέταρτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Βρετανός Τομ Ντέιλι έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Νιώθει απίστευτα περήφανος που μπορεί να λέει ότι είναι ομοφυλόφιλος και επίσης ολυμπιονίκης, δηλώνει ο Βρετανός Τομ Ντέιλι και συμπληρώνει: « Όταν ήμουν νεότερος δεν πίστευα ότι θα μπορούσα ποτέ να πετύχω τίποτα λόγω του ποιος ήμουν. Το να είμαι ολυμπιονίκης, δείχνει απλά ότι μπορείς να πετύχεις τα πάντα» δήλωσε ο 27χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Έπειτα από τα χάλκινα μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ήρθε η ώρα για τον Τομ Ντέιλι να ανέβη στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. 

Μαζί με τον Μάτι Λι κατέκτησαν το χρυσό στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων, νικώντας τους Κινέζους Κάο Γιουάν και Τσεν Αϊσέν. 

Ωστόσο, μετά την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς του Ρίο ήταν εξαιρετικά απογοητευμένος. «Ο σύζυγός μου είπε ότι η ιστορία μου δεν τελειώνει εκεί και ότι το παιδί μας προοριζόταν να με δει να γίνομαι χρυσός Ολυμπιονίκης», δήλωσε.

«Έκανα coming out το 2013 και όταν ήμουν μικρότερος ένιωθα πάντα μόνος»

Τομ Ντέλιλ: «Νιώθω απίστευτα περήφανος που λέω ότι είμαι ομοφυλόφιλος και επίσης ολυμπιονίκης © EPA / PATRICK B. KRAEMER

Ο Ντέιλι είναι παντρεμένος με τον παραγωγό Ντάστιν Λανς Μπλακ, με τον οποίο έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Ρόμπι και δήλωσε πως στους Ολυμπιακούς του Τόκιο έχουν κάνει coming out περισσότεροι αθλητές.

«Έκανα coming out το 2013 και όταν ήμουν μικρότερος ένιωθα πάντα μόνος, διαφορετικός κι ότι δεν ταιριάζω πουθενά. Ένιωθα πως ποτέ δεν θα ήμουν αρκετά καλός για τον κόσμο. Ελπίζω ότι οποιοσδήποτε νέος ΛΟΑΤΚΙ εκεί έξω θα μπορέσει να δει ότι ανεξάρτητα του πόσο μόνος νιώθεις τώρα, δεν είσαι μόνος. Μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε», δήλωσε ο Βρετανός πρωταθλητής. 

Το μήνυμά του είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού μιλούσε ανάμεσα σε Κινέζους και Ρώσους αθλητές, που κατέκτησαν το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο, καθώς ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν είναι νόμιμος σε καμία από αυτές τις δύο χώρες. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τον γιο του, ο Ντέιλι δήλωσε πως πρόκειται για το «πιο εκπληκτικό ταξίδι», που του άλλαξε τη ζωή. «Ανυπομονώ να πάω να τους δω, τον σύζυγο και τον γιο μου, να τους πάρω μια μεγάλη αγκαλιά και να μπορέσω να γιορτάσω αυτό το υπέροχο ταξίδι», συμπλήρωσε. 

Πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ