Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες:Με εθνόσημο οι επόμενοι αγώνες Σάκκαρη-Τσιτσιπά

Τι έχει ορίσει η ΔΟΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς - Μαρία Σάκκαρη: Με εθνόσημο οι επόμενοι αγώνες στους Ολυμπιακούς του Τόκιο - Γιατί δεν το έφεραν στη φανέλα τους.

Με το εθνόσημο θα αγωνίζονται από τους επόμενους αγώνες τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και γενικός γραμματείας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Σπύρος Ζαννιάς, σε ανάρτησή του στο Facebook, λίγη ώρα μετά τον αγώνα του Έλληνα πρωταθλητή, αλλά και τις αντιδράσεις για την απουσία του εθνοσήμου από τις φανέλες των Ελλήνων παικτών τένις. 

Ο λόγος για τον οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν αγωνίστηκαν με τα εθνόσημα, αφορά όσα ορίζει η ΔΟΕ. Συγκεκριμένα, η ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε συνεννόηση με την ITF (Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) έχει αφήσει στη διακριτική ευχέρεια των αθλητών να αγωνίζονται με δικές τους εμφανίσεις για να προμοτάρουν, εάν το επιθυμούν, τους χορηγούς τους. Έτσι, ο κάθε τενίστας ή τενίστρια μπορεί να φορέσει αν το θέλει εμφάνιση με εθνόσημο ή φανέλα με κάποιο χορηγό.  ή άλλη φανέλα με κάποιο χορηγό.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα social media, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΟΕ ενημέρωσε τους δύο αθλητές να τοποθετήσουν το εθνόσημο και την αναφορά Hellas στο πίσω μέρος της εμφάνισή τους. Κάτι που οι δύο αθλητές αποδέχθηκαν και αναμένεται να τους δούμε να φορούν το εθνόσημο στους επόμενους αγώνες που ετοιμάζονται να δώσουν στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Τόκιο.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «τσέκαρε» την πρόκριση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 στο τουρνουά τένις. Αγωνιζόμενος εχθές, Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, στο μονό ανδρών, ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3) του Γερμανού, Φίλιπ Κολσράιμπερ.

Με τη νίκη του αυτή ο Στέφανος προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, βάζοντας στόχο να φθάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Ο «Tsitsifast» (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη) χρειάστηκε 1 ώρα και 50 λεπτά για να κερδίσει τον 37χρονο αθλητή από τη Γερμανία (Νο 112). Στη φάση των «32» αντιμετωπίζει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Νοτιοκορεάτη Κβον (Νο 71) και τον Αμερικανό Τιαφό (Νο 53).

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πρώτος αγώνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020

Ο «Στεφ» μπήκε δυναμικά στον αγώνα απέναντι στον Φίλιπ Κολσράιμπερ. Κυριάρχησε στο πρώτο σετ, φθάνοντας άνετα στο 6-3 σε 36 λεπτά. Στο δεύτερο σετ ο Γερμανός πίεσε τον Έλληνα πρωταθλητή και επικράτησε με 3-6 σε 39 λεπτά.

Με τον αγώνα να γίνεται ντέρμπι, στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω 0-2. Αντέδρασε άμεσα και ισορρόπησε το παιχνίδι, φθάνοντας στο 6-3 και «τσεκάροντας» έτσι την πρόκριση στον επόμενο γύρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ