Αθλητισμος

Euro 2020: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι 11 της διοργάνωσης (video)

Την τιμητική τους είχαν οι δύο φιναλίστ - Χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο η καλύτερη εντεκάδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Euro 2020: Πέντε Ιταλοί και τρεις Άγγλοι στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης.

Η UEFA, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του Euro 2020 και την κατάκτηση του τροπαίου από την Ιταλία, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ανακοίνωσε την κορυφαία ενδεκάδα του τουρνουά. Όπως ήταν φυσικό, Ιταλία και Αγγλία έχουν την τιμητική τους, αφού συνολικά οκτώ παίκτες των δύο χωρών βρίσκονται στους 11 εκλεκτούς.

Πέντε για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και άλλοι τρεις από τα «λιοντάρια», που έφτασαν μία «ανάσα» από την κατάκτηση του Euro 2020. 

Αναλυτικότερα, για τους πρωταθλητές Ευρώπης επιλέχθηκαν οι Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Κιέζα, Ζορζίνιο και ο μεγάλος άτυχος Σπινατσόλα, ο οποίος μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά, πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις.Από την άλλη, για τους Άγγλους θέση στην κορυφαία εντεκάδα πήραν οι Γουόκερ, Μαγκουάιρ και Στέρλινγκ.

Η κορυφαία ενδεκάδα του Euro 2020:

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Ιταλία) - Κάιλ Γουόκερ (Αγγλία), Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλία), Χάρι Μαγκουάιρ (Αγγλία), Λεονάρντο Σπινατσόλα (Ιταλία) - Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ (Δανία), Ζορζίνιο (Ιταλία), Πέδρι (Ισπανία) - Φεντερίκο Κιέζα (Ιταλία), Ραχίμ Στέρλινγκ (Αγγλία), Ρομέλου Λουκάκου (Βέλγιο).

Σημειώνεται ότι για την καλύτερη εντεκάδα επιλέχθηκε ο σχηματισμός 4-3-3 και προς έκπληξη όλων, απουσίαζε από αυτή ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με πέντε γκολ (πέντε είχε και ο Σικ της Τσεχίας), παρόλα αυτά, ο πρόωρος αποκλεισμός του από τους «16» του Euro από το Βέλγιο, του στέρησε μία θέση στους κορυφαίους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις