Αθλητισμος

Βραζιλία: συλλήψεις για μαύρη αγορά εισιτηρίων

Ο εγκέφαλος είναι υψηλός συνεργάτης της FIFA;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της συνεργαζόμενης με τη FIFA εταιρίας  "Match Hospitality", προχώρησε η αστυνομία της Βραζιλίας, για παράνομη πώληση εισιτηρίων του Παγκόσμιου Κυπέλλου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο κ. Ρέι Γουίλαν της «Match Hospitality», ο οποίος συνελήφθη στο πολυτελές "Copacabana Palace Hotel" του Ρίο ντε Τζανέιρο (όπου διαμένουν επίσης και οι περισσότεροι από τους επισήμους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας), φέρεται ως ο επικεφαλής δικτύου παράνομης μεταπώλησης των εισιτηρίων του Μουντιάλ στη Βραζιλία. Η "Match Hospitality" είναι η αποκλειστική εταιρεία παροχής εισιτηρίων VIP της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου καθώς επίσης και των εισιτηρίων εισόδου στα στάδια, στα αεροπλάνα και στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη άλλων 11 μελών μιας διεθνούς συμμορίας, με την κατηγορία της παράνομης μεταπώλησης εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που είχαν αρχικά δοθεί στους παίκτες. Η αστυνομία αναφέρει ότι η συμμορία κερδίζει χρηματικά ποσά ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων ανά τουρνουά. Οι συλληφθέντες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη πώληση εισιτηρίων.

Γ.Σ.