Αθλητισμος

Euro 2020: Το μήνυμα του Χέντερσον σε queer που πήγε στο γήπεδο

«Το ποδόσφαιρο είναι για όλους ανεξαιρέτως»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Tζόρνταν Χέντερσον χειροκροτάει © EPA/Paul Ellis
Euro 2020: Το δυνατό μήνυμα αποδοχής και αλληλεγγύης του Τζόρνταν Χέντερσον σε queer που πήγε στο γήπεδο Φορώντας make-up © EPA/Paul Ellis

Euro 2020: Το δυνατό μήνυμα αποδοχής και αλληλεγγύης του Τζόρνταν Χέντερσον σε queer που πήγε στο γήπεδο φορώντας μέικαπ.

Ο μέσος της Εθνικής Αγγλίας και της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον έστειλε ένα δυνατό μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας, λέγοντας πως το ποδόσφαιρο είναι για όλους ανεξαιρέτως. 

Συγκκεκριμένα την Τρίτη 29 Ιουνίου, ο συν-πρόεδρο της Gay Gooners ομάδας φιλάθλων της Άρσεναλ και δικηγόρος queer και non-binary, Τζο Γουάιτ, εμφανίστηκε  παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας - Γερμανίας για τους «16» του Euro 2020 με μέικαπ και χωρίς να κρύβει τη σεξουαλική του ταυτότητα. 

Ο Γουάιτ, λίγο μετά τη λήξη του παιχνιδιού, έγραψε στο Twitter: «Αυτή είναι πραγματικά μια μικρή και προσωπική νίκη, αλλά σήμερα ήταν ο πρώτος μου αγώνας στο Γουέμπλει με μέικαπ και ως ανοιχτά queer. Δεν υπήρξε απολύτως κανένα ζήτημα από τους φιλάθλους. Παρότι ήμουν πλήρως τρομοκρατημένος πριν τον αγώνα, είμαι πραγματικά περήφανος για τους φιλάθλους μας». 

Λίγο αργότερα,  ο Χέντερσον έκανε retweet απαντώντας στον Γουάιτ. «Γεια σου Τζο. Χαίρομαι που ακούω πως απόλαυσες τον αγώνα, όπως θα έπρεπε να κάνεις. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να πηγαίνει και να στηρίζει την ομάδα ή τη χώρα του γιατί το ποδόσφαιρο είναι για όλους ανεξαιρέτως. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη, απόλαυσε τα υπόλοιπα ματς του euro».

Το δυνατό μήνυμα αποδοχής του Χέντερσον συγκέντρωσε πολλές θετικές αντιδράσεις και έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ