Αθλητισμος

Euro: Απειλή της UEFA να «πάρει» από την Αγγλία την τελική φάση

Αν δεν αρθούν τα μέτρα καραντίνας για τους προσκεκλημένους της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τρόπαιο του Euro
Το τρόπαιο του Euro © EPA

Η UEFA απειλεί την Αγγλία να διεξαχθούν σε άλλη πόλη και όχι στο Λονδίνο οι ημιτελικοί και ο τελικός αν δεν αρθούν τα μέτρα καραντίνας.

Προειδοποιητική επιστολή προς την βρετανική κυβέρνηση έστειλε η UEFA προκειμένου να αρθεί η υποχρεωτική καραντίνα για τους επισήμους με την απειλή να μην διεξαχθούν στην Αγγλία ούτε οι ημιτελικοί αλλά ούτε και ο τελικός του Euro.

Συγκεκριμένα, η Αγγλία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πληγεί από το νέο στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης Δέλτα και έχει λάβει εκ νέου μέτρα, τα οποία είναι άγνωστο ακόμα πότε θα αρθούν.

Επί της ουσίας, αυτό σημαίνει ότι οι προσκεκλημένοι της UEFA για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro (χορηγοί, διπλωμάτες, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές) θα υποχρεωθούν να μείνουν σε 10ήμερη καραντίνα, κάτι που η διοργανώτρια αρχή δεν δείχνει πρόθυμη να δεχτεί.

Το πενθήμερο της φάσης των «4» και του τελικού αναμένεται να διεξαχθεί από τις 6 ως τις 11 Ιουλίου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ότι «οι συνοριακοί περιορισμοί του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υπερβολικά αυστηροί» και ότι υπάρχουν άλλες πόλεις που μπορούν να φιλοξενήσουν την τελική φάση του Euro.

Άλλα βρετανικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως η UEFA έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες διεξαγωγής της στη Βουδαπέστη, που δεν έχει καθόλου συνοριακούς περιορισμούς. Η βρετανική κυβέρνηση, λοιπόν, έχει ρίξει στο τραπέζι την «εξαίρεση» των 2.500 προσκεκλημένων της UEFA και της FIFA από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έχει εκφράσει στο παρελθόν την έντονη επιθυμία του να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 στην Αγγλία, κάτι που συνεπάγεται πως θα θέλει να πάει με τα νερά της UEFA.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ