Αθλητισμος

Ο Ράφα Ναδάλ δεν πάει Ολυμπιακούς Αγώνες και Γουίμπλεντον

Το ανακοίνωσε με ανάρτηση στα social media

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον και δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι ο Ράφα Ναδάλ δεν κατεβαίνει στο θρυλικό τουρνουά Γουίμπλεντον (Wimbledon) και ότι δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam στην καριέρα του, έκανε γνωστή την απόφασή του με ανάρτηση στα social media την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

«Γεια σε όλους. Θέλω να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να μη συμμετάσχω στο Γουίμπλεντον που θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου. Επίσης. δεν θα παίξω τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει προγραμματιστεί από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου. Είναι μια απόφαση που ποτέ δεν είναι εύκολο να ληφθεί» ανέφερε ο Ράφα Ναδάλ.

Και πρόσθεσε: «Ακούγοντας το σώμα μου και μιλώντας με την ομάδα μου, καταλαβαίνω ότι είναι η σωστή απόφαση για να επεκτείνω την αθλητική καριέρα μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που με κάνει χαρούμενο: Να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίζω να προσπαθώ».

Η είδηση ότι ο Ισπανός τενίστας αποφάσισε να μη συμμετάσχει τόσο στο παλαιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στο Roland Garros ο Ράφα Ναδάλ έφθασε μέχρι τα ημιτελικά όπου και ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 σετ. Στη συνέχεια ο «Νόλε» σήκωσε το τρόπαιο του Γαλλικού Όπεν στον ουρανό του Παρισιού, επικρατώντας του #tsitsifast. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» στο τελικό του Roland Garros αν και έφθασε μια ανάσα από το πρώτο του Grand Slam, βάζοντας δύσκολα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Γιατί ο Ράφα Ναδάλ αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο Γουίμπλεντον

«Το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δύο εβδομάδες μεταξύ του Ρολάν Γκαρός και του Γουίμπλεντον φέτος δεν βοήθησε το σώμα μου να ανακάμψει από την πάντα απαιτητική σεζόν του χώματος. Ήταν δύο μήνες μεγάλης προσπάθειας και η απόφασή μου εστιάζεται στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο» εξήγησε.

Και διευκρίνισε: «Σε αυτήν τη φάση της καριέρας μου ως αθλητής, η πρόληψη κάθε είδους υπερβολών στο σώμα μου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, προκειμένου να συνεχίσω να παλεύω για το υψηλότερο επίπεδο διοργανώσεων και τίτλων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν πολλά στην καριέρα μου και ήταν πάντα προτεραιότητα ως αθλητής.

«Συνάντησα την ατμόσφαιρα που κάθε αθλητής θέλει να νιώσει τουλάχιστον μία φορά και προσωπικά ήμουν αρκετά τυχερός που το έζησα έντονα σε τρεις περιπτώσεις και επίσης να είμαι ο βασικός εκπρόσωπος της χώρας μου» κατέληξε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Ο Ράφα Ναδάλ στο Γουίμπλεντον (Wimbledon) - Πόσες φορές το έχει κατακτήσει - Ο θρυλικός αγώνας με Φέντερερ το 2008

Από τα 20 Grand Slam που έχει κατακτήσει ο Ράφα Ναδάλ στην καριέρα του, τα δύο είναι στο Γουίμπλεντον.

Το πρώτο το 2008 και το δεύτερο το 2010. Τρεις φορές ήταν φιναλίστ Wimbledon: 2006, 2007, 2011. Ο τελικός το 2008 με τον Ρότζερ Φέντερερ έχει μείνει θρυλικός.

Ο Ράφα Ναδάλ έχει κατακτήσει δύο φορές το Γουίμπλεντον (Wimbledon) στην καριέρα του © EPA/WILL OLIVER

Ειδικότερα, στις 6 Ιουλίου 2008 ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε τον Φέντερερ 3-2 σετ (6-4, 6-4, 6-7(5), 6-7(8), 9-7) στον μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό στην ιστορία του τουρνουά. Οι δύο αντίπαλοι έδωσαν τα πάντα, έφθασαν στα όριά τους για να κερδίσουν τον αγώνα και να κατακτήσουν τον τίτλο. Έπαιξαν 4 ώρες και 48 λεπτά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις