Αθλητισμος

Euro 2021: Δείτε ποια είναι τα φαβορί για την κούπα

Οι ομάδες που θα παλέψουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου

Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2021: Οι 5 ομάδες - φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου

Η αγωνία μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο η ώρα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πλησιάζει. Λόγω της πανδημίας, το Euro Πρόγραμμα μεταφέρθηκε για το φετινό καλοκαίρι και πλέον οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ανυπομονούν για την έναρξή του, με την αναμέτρηση Τουρκία - Ιταλία στις 11/6 να ανοίγει την αυλαία. Ποια είναι όμως τα φετινά φαβορί της διοργάνωσης και ποια είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο και θα στεφθεί πρωταθλήτρια; Ας δούμε παρακάτω ποιες ομάδες και γιατί θεωρούνται φαβορί του φετινού Euro.

Τα φαβορί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021

Ως Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου εμφανίζεται η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία σε απόδοση 6.00. Το 2018 η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα επιδιώξει φέτος να μεγαλώσει την τροπαιοθήκη της προσθέτοντας σε αυτή το τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ιστορίας της. Δικαιολογημένα η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα φαβορί καθώς διαθέτει ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα ρόστερ της διοργάνωσης με παίκτες απ’ όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Ούγκο Γιορίς αναμένεται να προστατέψει για ακόμη μια φορά την εστία της, υπάρχει πληθώρα επιλογών σε άμυνα και μεσαία γραμμή αλλά και επίθεση «φωτιά» με παίκτες όπως οι Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ζιρού, Μπενζεμά και Ντεμπελέ.

Ως δεύτερο φαβορί και με μικρή διαφορά από τη Γαλλία εμφανίζεται η Αγγλία σε απόδοση 7.00. Τα «τρία λιοντάρια» δεν έχουν καταφέρει ποτέ να κατακτήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Άραγε θα το πετύχουν φέτος; Σίγουρα διαθέτουν παίκτες με εμπειρία και ταλέντο που αγωνίζονται κατά βάση στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, με εξαίρεση τους Μπέλινγχαμ, Σάντσο και Τριπιέρ, με τον τεχνικό Σάουθγκεϊτ να γνωρίζει καλά πόσο πολύ επιθυμούν οι Άγγλοι φίλαθλοι την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Επόμενο φαβορί για την κατάκτηση του Euro είναι το Βέλγιο σε απόδοση 8.00. Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ θέλουν να κάνουν σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το κάτι παραπάνω και θα προσπαθήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης. Μια ομάδα που εντυπωσίασε με την εικόνα της στα Προκριματικά, με ανάλογες εμφανίσεις και στα τελικά του Euro μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Πλούσιο σε ποιότητα και εμπειρία το ρόστερ του Βελγίου, μεγάλο του «όπλο» είναι η επίθεσή του καθώς εκεί υπάρχουν παίκτες μεγάλης κλάσης όπως οι Λουκάκου, ο αρχηγός Αζάρ καθώς οι Μέρτενς, Μπεντεκε και Μπατσουαγί που μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις σε κάθε άμυνα.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη Γερμανία σε απόδοση 9.00, που θα παλέψει φέτος για το 4ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ιστορίας της και θέλει να δώσει απαντήσεις μετά την αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το συγκρότημα του Γιοακίμ Λεβ απαρτίζεται από παίκτες που αγωνίζονται κατά κύριο λόγο εντός συνόρων, ξεχωρίζουν φυσικά από το ρόστερ της οι Νόιερ, Ρούντιγκερ, Χούμελς, Κρόος, Μίλερ, Γκουντογκάν, Κίμιχ, που είναι όλα αυτά τα χρόνια σταθερές αξίες για τη «μάνσαφτ», ενώ πλέον η ομάδα στηρίζει πολλά και στον 25χρονο επιθετικό της Τσέλσι, Τίμο Βέρνερ.

Την πρώτη πεντάδα των φαβορί συμπληρώνει η Ισπανία σε απόδοση 10.00. Η «φούρια ρόχα» αναζητά την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2012 αλλά και για τρίτη φορά στην ιστορία της. Μπορεί να διαθέτει παίκτες με εμπειρία και ένα ρόστερ πλούσιο σε ποιότητα, σίγουρα όμως η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τη στιγμή μάλιστα που θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Σέρχιο Ράμος (180/23) ο οποίος χάνει το Euro λόγω τραυματισμού, αφήνοντας τεράστιο κενό στην άμυνα.

Γαλλία, Αγγλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ισπανία εμφανίζονται ως τα μεγάλα φαβορί που θα παλέψουν σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Σίγουρα όμως δεν… παίζουν μόνες τους. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν Εθνικές όπως η Πορτογαλία (12.00), η Ιταλία (12.00), η Ολλανδία (12.00) και η Κροατία (30.00), οι οποίες και δεν πρόκειται να κάνουν… τουρισμό σε αυτό το Ευρωπαϊκό. Αντίθετα, ως τα μεγάλα αουτσάιντερ της διοργάνωσης εμφανίζονται οι Σλοβακία, Βόρεια Μακεδονία, Φινλανδία και Ουγγαρία.