Αθλητισμος

Καταιγιστικός ο Ράφα Ναδάλ στην πρεμιέρα του στο Roland Garros

Νίκησε 3-0 τον Αλεξέι Πόπιριν και μπήκε με το «δεξί» στο χώμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ράφα Ναδάλ νίκησε 3-0 σετ τον Αλεξέι Πόπιριν στην «πρεμιέρα» του στο Roland Garros και έδειξε έτοιμος να κυνηγήσει το 14ο τρόπαιο στο Γαλλικό Όπεν.

Με το δεξί μπήκε στο Ρολάν Γκαρός (Roland Garros) ο Ράφα Ναδάλ, επικρατώντας με 3-0 του Αλεξέι Πόπιριν (6-3, 6-2, 7-6).

Ο Ισπανός τενίστας, No3 στην παγκόσμια κατάταξη τένις, «πατούσε γκάζι» όποτε χρειαζόταν και πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες στον επόμενο γύρο.

Ο «βασιλιάς στο χώμα» και κάτοχος 20 Grand Slam στην καριέρα του, διεκδικεί το 14ο τρόπαιο Roland Garros. Αυτή ήταν η 101η νίκη του στο φημισμένο Γαλλικό Όπεν μετά από 2 ώρες και 26 λεπτά αγώνα απέναντι στο Νο 63 της παγκόσμιας κατάταξης τένις. Στον επόμενο γύρο αντιμετωπίζει τον Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ.

Ο Ράφα Ναδάλ, στα δύο πρώτα σετ, δεν δυσκολεύτηκε καθόλου, ωστόσο σε ορισμένα σημεία του τρίτου έδειξε να μην μπορεί να τελειώσει το παιχνίδι, καθώς ο Πόπιριν έβγαλε αντίδραση και έφτασε κοντά στο 2-1.  Αφού «έσπασε» το σερβίς του Ισπανού για το 3-2, κατάφερε να προηγηθεί με 5-2 στα games και όλα έδειχναν ότι μπορουσε να πάρει το σετ.

Τότε, όμως, μίλησε η κλάση του Ισπανού τενίστα. Ο Ναδάλ «αγρίεψε», έκανε το 5-5, μετά το 6-6 και στο tie break ολοκλήρωσε την ανατροπή με 7-6, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του Roland Garros.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις