Αθλητισμος

EuroLeague Final Four: Στον τελικό με ήρωα Χίγκινς η Μπαρτσελόνα

Τραυματίστηκε ο Νικ Καλάθης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόρι Χίγκινς
Κόρι Χίγκινς © EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Η Μπαρτσελόνα νίκησε σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι την Αρμάνι Μιλάνο και προκρίθηκε στον τελικό του Final Four της EuroLeague.

Η Μπαρτσελόνα με καλάθι του Κόρι Χίγκινς 8' δέκατα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη της αναμέτρησης κέρδισε την Αρμάνι Μιλάνο 84-82 και προκρίθηκε στον τελικό του Final Four της EuroLeague. Εκεί την περιμένει η Αναντολού Εφές στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. 

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχε τα ψυχικά αποθέματα και βγήκε νικήτρια από έναν σπουδαίο ημιτελικό με πολλές διακυμάνσεις και συγκινήσεις. Κορυφαίος για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Νίκολα Μίροτις με 21 πόντους, βοήθησε πολύ και ο Νικ Καλάθης με άλλους 17. Καθοριστικός ο Κόρι Χίγκινς που σημείωσε το νικητήριο δίποντο. Από την Αρμάνι Μιλάνο, ξεχώρισε ο Κέβιν Πάντερ με 23 πόντους.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο μεγάλος άτυχος του παιχνιδιού, αφού προσγειώθηκε σε πόδι αντιπάλου και βγήκε εκτός. Πονούσε πολύ και η συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό κρίνεται αμφίβολη, καθώς το διάστημα που μεσολαβεί είναι πολύ μικρό.

Το παιχνίδι κυλούσε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα που είχε τα ηνία της αναμέτρησης σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η κατάσταση άλλαξε όταν η Αρμάνι Μιλάνο έκανε την αντεπίθεσή της και πέρασε εκείνη μπροστά στο σκορ. Οι Καταλανοί δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και με σταθερότητα κέρδισαν το ματς, με τον Κόρι Χίγκινς φυσικά να γίνεται ο ήρωας της αναμέτρησης με το μεγάλο σουτ που πέτυχε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ