- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Προπονητής της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα είναι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.
Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ αναλαμβάνει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος αντικαθιστά τον Μανόλο Χιμένεθ.
Συγκεκριμένα, ο μάνατζερ του Σέρβου προπονητή βρέθηκε στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους ανθρώπους της ΑΕΚ.
Κατόπιν, το πρωί της Πέμπτης, η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε κι επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον 51χρονο τεχνικό, ο οποίος υπέγραψε υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2023.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας. Ο Σέρβος τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023.
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1970 στο Αραντέλοβατς της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Ερυθρό Αστέρα, Παναθηναϊκό, Ηρακλή, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλωνα Σμύρνης, Ακράτητο και Καλαμάτα.
Όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, εργάστηκε αρχικά ως βοηθός προπονητή στην Τσουκαρίτσκι (2006) και στη συνέχεια στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή και του Ερυθρού Αστέρα. Το 2011 ανέλαβε πρώτος προπονητής της Γιάβορ Ιβάνιτσα, στην πρώτη Εθνική κατηγορία της Σερβίας.
Τον Φεβρουάριο του 2012 επέστρεψε στην Τσουκαρίτσκι, αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής. Υπό την καθοδήγησή του, η Σερβική ομάδα ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 2013, στη δεύτερη σεζόν του τερμάτισε ως νεοφώτιστη στην πέμπτη θέση του σερβικού πρωταθλήματος και στην τρίτη στέφθηκε Κυπελλούχος Σερβίας, κερδίζοντας στον τελικό την Παρτιζάν Βελιγραδίου (1-0).
Το 2015 ο Μιλόγεβιτς ανέλαβε την κυπριακή Ομόνοια, ενώ το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα για να καθίσει στον πάγκο του Πανιωνίου, με τον οποίο τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας εισιτήριο για το UEFA Europa League.
To 2017 ο Σέρβος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα, τον οποίο οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του μέχρι τους ομίλους του UEFA Champions League, μέσω τριών προκριματικών γύρων. Μάλιστα, ο Αστέρας πραγματοποίησε εξαιρετική παρουσία και στο group stage, με σημαντικότερη στιγμή την νίκη του απέναντι στη Λίβερπουλ (2-0), η οποία στη συνέχεια κατέκτησε τη διοργάνωση.
Με τον Ερυθρό Αστέρα ο Μιλόγεβιτς κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Σερβίας (2017-18, 2018-19), ενώ έβαλε τις βάσεις και για το τρίτο, καθώς όταν παραιτήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019 άφησε την ομάδα στην πρώτη θέση, με 11 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Νωρίτερα είχε εξασφαλίσει για δεύτερη φορά την παρουσία του Αστέρα στους ομίλους του UEFA Champions League.
Η πορεία του με τον Ερυθρό Αστέρα χάρισε στον Μιλόγεβιτς τα βραβεία του κορυφαίου προπονητή της σερβικής Super Liga για τις αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19, καθώς και τον τίτλο του Σέρβου προπονητή της χρονιάς για το 2017 και το 2018. Τον Φεβρουάριο του 2020 μετακόμισε στην Σαουδική Αραβία, υπογράφοντας με την Αλ Αχλί συμβόλαιο ενάμισι έτους, το οποίο και εξάντλησε.
Βλάνταν, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!
Ευχόμαστε να ικανοποιήσεις όλες τις φιλοδοξίες σου και να ηγηθείς με επιτυχία σε αυτό το νέο μεγάλο κεφάλαιο της κιτρινόμαυρης ιστορίας!».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυριζόταν ότι ήταν έγκυος στο παιδί του - Απέσπασε 200.000 δολάρια
Οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού αγώνα με την Καϊράτ στην Αστάνα
Τι είπε ο Σέρβος θρύλος
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αποκάλυψε ο Βραζιλιάνος αστέρας
Το επίτευγμα που «σφραγίστηκε» και μετά την αναμέτρηση με τον Αστέρα
Ο διεθνής ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα βιώνει μια τραγωδία
Βάζοντας τέλος στην τετραετή κυριαρχία του Ολλανδού Φερστάπεν
Xάλασε το σερί συνεχόμενων νικών
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η 18χρονη Μαρτίνε Ντάμποργκ από τη Δανία
Η έναρξή της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουνίου και ο τελικός στις 19 Ιουλίου
Ερυθρόλευκος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο βόλεϊ
«Όχι τώρα που βρήκαμε ρυθμό» - Η επική ατάκα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
Τι δήλωσε μέλος του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.