Αθλητισμος

Europa League: Στη Βιγιαρεάλ ο τίτλος, μοιραίος ο Ντε Χέα

Απίστευτη μονομαχία στο Γκντανσκ που κρίθηκε μετά από 22 εκτελέσεις πέναλτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Europa League
© Maja Hitij/Getty Images/Ideal Image

Europa League: Η Βιγιαρεάλ κέρδισε στα πέναλτι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Η Βιγιαρεάλ έγραψε ιστορία στον τελικό του φετινού Europa League, όπου επικράτησε στα πέναλτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε τον πρώτο της ευρωπαϊκό της τίτλο. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι προηγήθηκε με τον Μορένο στο πρώτο ημίχρονο και έδειχνε ικανή να κατακτήσει τον τίτλο από την κανονική διάρκεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο η Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη και ισοφάρισε με τον Καβάνι στο 55o λεπτό, ενώ λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή. Στην παράταση οι Ισπανοί ήταν πιο φρέσκοι, ενώ η ομάδα του Σόλσκιερ έμεινε για 100 λεπτά χωρίς αλλαγή και έδειχνε «σκασμένη». Η μεγάλη ωστόσο μάχη δόθηκε στα πέναλτι. 

Εκεί, μετά από μια μυθική μονομαχία οι δύο ομάδες ευστόχησαν από 10 φορές για να φτάσει η ώρα των τερματοφυλάκων. Ο Ρούλι, τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντε Χέα, όμως ο ισπανός πορτιέρο της Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο. Η Βιγιαρεάλ έφυγε νικήτρια από το Γκντανσκ και κέρδισε το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ουνάι Έμερι έφτασε στην 4η κατάκτηση, γράφοντας τη δική του ιστορία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY