Αθλητισμος

La Liga: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ατλέτικο Μαδρίτης

Ανατροπή με 2-1 και στέψη κόντρα στη Βαγιαδολίδ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης © EPA/Cesar Minguela

La Liga: Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ατλέτικο Μαδρίτης για 11η φορά στην ιστορία της.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αγχώθηκε κόντρα στη Βαγιαδολίδ, κατάφερε όμως να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Τσόλο Σιμεόνε ήθελαν τη νίκη στη σημερινή τελευταία αναμέτρηση για τη La Liga ώστε να είναι σίγουρα πρωταθλητές και να μην ασχοληθούν με τον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ, τελικά όμως έκαναν την ανατροπή σε 2-1 και παράλληλα πανηγύρισαν το τρόπαιο. 

Χρυσός σκόρερ για την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Λουίς Σουάρες που της έδωσε τη νίκη και παράλληλα τον τίτλο. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ατλέτικο έφτασε τους 86 βαθμούς και άφησε δεύτερη τη συμπολίτισσά της με 84. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Μπαρτσελόνα, ενώ την τετράδα έκλεισε η Σεβίλλη. 

Αντίθετα, η σημερινή αντίπαλος της Ατλέτικο έμεινε στους 31 και υποβιβάστηκε μαζί με τις Ουέσκα και Έιμπαρ. 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος μετά από εφτά χρόνια και το μακρινό 2014, όταν και πάλι η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε είχε καταφέρει την τελευταία στιγμή να γευτεί την επιτυχία. 

Λουίς Σουάρες
Λουίς Σουάρες © EPA/Ballesteros

Αδιαμφισβήτητα ο Λουίς Σουάρες είναι ο ήρωας της Ατλέτικο, που σκόραρε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του και παράλληλα έφτασε τα 21 γκολ στο πρωτάθλημα. Αν δεν το είχε κάνει, ο τίτλος θα κατέληγε στη Ρεάλ Μαδρίτης που νίκησε 2-1 τη Βιγιαρεάλ και αυτή με ανατροπή στο φινάλε.

Σημειώνεται ότι ο Ουρουγουανός έφυγε το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα επειδή η ομάδα δεν τον ήθελε και απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο. 

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν όλοι μαζί την κατάκτηση του τροπαίου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ