Αθλητισμος

Champions League-Ερντογάν: Πολιτική απόφαση η αλλαγή έδρας

Τι είπε για τον ρόλο της Βρετανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UEFA
Το έπαθλο του Τσάμπιονς Λιγκ © EPA/LAURENT GILLIERON

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε στο ζήτημα αλλαγής έδρας του φετινού τελικού του Champions League, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτική απόφαση».

«Πολιτική απόφαση» χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την αλλαγή έδρας του φετινού τελικού του Champions League.

Συγκεκριμένα, η UEFA αποφάσισε να αλλάξει έδρα στον τελικό, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη και εν τέλει να διεξαχθεί στο «Ντραγκάο» στην Πορτογαλία.

«Πριν από λίγα χρόνια, είχαμε ειδοποιηθεί ότι ο τελικός θα διεξαγόταν στην Τουρκία, αλλά τα πράγματα άλλαξαν ξαφνικά, όταν δύο αγγλικές ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό», τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Δεν μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, την ώρα που ο ίδιος ασκούσε πολύ μεγάλη πίεση για το συγκεκριμένο θέμα».

Μάλιστα, ο Ερντογάν δεν δίστασε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως επιχείρησε η τουρκική πλευρά να προσεγγίσει την UEFA και Βρετανούς υπουργούς χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Να θυμίσουμε πως ο τελικός επρόκειτο να διεξαχθεί στο «Ataturk Olympic Stadium» αλλά στο μεσοδιάστημα, η Τουρκία μπήκε στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών οδηγών της Βρετανίας και κατά συνέπεια δεν θα μετακινούνταν οπαδοί για το μεγάλο παιχνίδι. Γι' αυτό και αποφασίστηκε η «μετακόμισή» του τελικού στο γήπεδο της Πόρτο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ