Αθλητισμος

Πρόεδρος της Ουρουγουάης: Άφήστε ήσυχο τον Σουάρες

«Δεν τον επιλέξαμε για τους καλούς του τρόπους, αλλά γιατί είναι ένας σπουδαίος παίκτης»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα  υπερασπίστηκε το μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου της χώρας του Λουίς Σουάρες ο οποίος δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την ενέργειά του να δαγκώσει τον Ιταλό αμυντικό Τζιόρτζιο Κελίνι.

«Εμείς δεν τον επιλέξαμε διότι είναι ένας καλός φιλόσοφος, ή ένας μηχανικός, ή επειδή έχει καλούς τρόπους αλλά γιατί  είναι ένας σπουδαίος παίκτης», δήλωσε ο Μουχίκα απηχώντας την προστατευτική στάση που υπάρχει στην Ουρουγουάη για τον ποδοσφαιριστή καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο διεθνής σάλος κατά του Σουάρες είναι καθαρά υποκριτικός.

«Εγώ, δεν είδα κάποιο δάγκωμα, αλλά είδα να δίνουν μεταξύ τους πολλές κλωτσιές και χτυπήματα κάτι που μπορεί να συμβεί» δήλωσε ο Μουχίκα στους δημοσιογράφους. «Στο ποδόσφαιρο, διδάχτηκα ότι υπακούμε σε αυτά που λέει ο διαιτητής», δήλωσε ο Μουχίκα. «Αν αρχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις στο ποδόσφαιρο με βάση το τι λέει η τηλεόραση, τότε θα υπάρχουν φορτία ποινών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης.

Αλλά και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης Ντιέγκο Λουγκάνο, σε συνέντευξη Τύπου ήταν εξίσου προστατευτικός με τον Σουάρες αντιμετωπίζοντας ερωτήσεις Άγγλου δημοσιογράφου. «Είναι σαφές ότι ο θρίαμβος της Ουρουγουάης δεν σας κάνει ευτυχισμένο, είναι προφανές στο πρόσωπό σας», είπε ο Λουγκάνο. «Καταλαβαίνω ότι η φιγούρα του Σουάρες πουλάει γιατί είναι πολύ χαρισματικός. Είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι ο Λουίς θα βρει τον εαυτό του και θα έχει επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι 'αυτό οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι δικαίωμα τους».

Ο Σουάρες  αναμένει την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της FIFA για το περιστατικό της Τρίτης. Ο παίκτης της Λίβερπουλ έχει τιμωρηθεί δύο φορές στο παρελθόν για δάγκωμα σε ποδοσφαιρικό του αντίπαλο αλλά και για ρατσισμό.