Αθλητισμος

Πρόκριση με «εντολή» Σαμαρά

2-1 κέρδισε η Ελλάδα την Ακτή Ελεφαντοστού στο 92'

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71242-143468.jpg

Με πέναλντι στο 92' η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πέρασε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ , κερδίζοντας την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1.

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δεν έπιασαν καλή απόδοση και μέχρι το 25-30ο λεπτό ο αγώνας ήταν τουλάχιστον βαρετός. Προς το φινάλε το πρώτου ημιχρόνου εξαιτίας λάθους αμυντικού της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Σάμαρης με τον Σαμαρά συνδυάστηκαν και ο Σάμαρης σημείωσε γκολ. Λίγο πριν με δυνατό σουτ ο Χολέμπας πέτυχε το αριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική αναγκάστηκε να συνεχίσει χωρίς τον Κονέ (αλλαγή ο Σάμαρης) που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού ενώ χρειάστηκε να αντικατασταθεί και ο Καρνέζης (αλλαγή ο Γλύκος).

Στο 2ο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος δεν έκανε καμία αλλαγή και η ελληνική ομάδα μπήκε με περισσότερη διάθεση και ενέργεια, κάνοντας φάσεις ενώ είχε και δύο δοκάρια με Καραγκούνη και Τοροσίδη. Όμως στο 74,' μετά από πάσα του Ζερβίνιο, ο Μπονί κάνει το 1-1. Η Εθνική συνέχισε την πίεση και στο 92' ο Σαμαράς κέρδισε πέναλντι και στην εκτέλεση νίκησε τον τερματοφύλακα και έκανε το 2-1.

Με αυτή τη νίκη, η Ελλάδα προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ και την Κυριακή στις 23:00 ώρα Ελλάδας, αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα. Η Κολομβία κέρδισε με 4-1 την Ιαπωνία και προκρίθηκε πρώτη στον όμιλό μας.

Στο βίντεο το νικητήριο γκόλ του Γιώργου Σαμαρά:

Το πρώτο γκολ του Σάμαρη:

Και το γκολ της Ακτής Ελεφαντοστού:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.