Αθλητισμος

Κύπελλο Ελλάδος: Στον τελικό ο ΠΑΟΚ - Κέρδισε την ΑΕΚ με ανατροπή

Θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 22 Μαΐου 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την ΑΕΚ με ανατροπή από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό
Ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την ΑΕΚ με ανατροπή από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό © EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή στο Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας 2-1 της ΑΕΚ, και παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό.

Ένταση, πάθος, δύναμη, ποιότητα και μπόλικο σασπένς. Απ' όλα είχε ο ημιτελικός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ με ανατροπή και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στις 22 Μαΐου 2021.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται για δύο αποτελέσματα, έχοντας ξεκάθαρη αμυντική προσέγγιση. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι.

Στο 60΄ ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε πέναλτι, με τον Σφιντέρσκι να ανατρέπεται από τον Γαλανόπουλο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Η ευκαιρία της ΑΕΚ για γκολ ήρθε στο 67′ με τον Ανσαριφάρντ να σουτάρει από πλάγια και τον Πασχαλάκη να αποκρούει σωτήρια. Η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο πήρε πολλές πρωτοβουλίες και μετά το 60′ έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Στο 69' από κόρνερ του Τάνκοβιτς ο Γαλανόπουλος στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά αιφνιδίασε τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, κάνοντας το 0-1.

Στο 84' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Κρμέντσικ. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με υπέροχο γκολ, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ολοκλήρωσε την ανατροπή, κάνοντας το 2-1.

 

Κύπελλο Ελλάδος: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (2-1)

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλός)

Γκολ: 69′ Γαλανόπουλος (ΑΕΚ), 84′ Κρμέντσικ (ΠΑΟΚ). 90’+6 Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες κάρτες: Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Κρμέντσικ – Ανσαριφάρντ, Γαλανόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου

Κόκκινες κάρτες: –

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (97′ Λύρατζης), Ουάρντα (87′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (88′ Κοσίδης), Νεντελτσιάρου, Λόπες (62′ Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος (88′ Νταντσένκο), Κρίστιτσιτς (62′ Τάνκοβιτς), Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι (62′ Αλμπάνης), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ