Αθλητισμος

Η ΑΕΚ γίνεται 97 ετών - Το βίντεο της ΠΑΕ

«AEK: Η Ιστορία είστε εσείς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  Γενέθλια ΑΕΚ
Γενέθλια ΑΕΚ © EUROKINISSI

«AEK: Η Ιστορία είστε εσείς»- Το βίντεο της ΠΑΕ για τα 97α γενέθλια της ΑΕΚ - Ιδρύθηκε το 1924 από μέλη της Κωνσταντινουπολίτικης κοινότητας της Αθήνας

Σαν σήμερα, στις 13 Απριλίου 1924 ιδρύθηκε η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως , η ΑΕΚ.

Δύο χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, μια παρέα Κωνσταντινουπολιτών της Αθήνας αποφάσισε να ιδρύσει ένα σωματείο που θα θύμιζε τις χαμένες πατρίδες και τον πολιτισμό χιλιάδων χρόνων. Την ονόμασε Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως (AEK).

Στις 13 Απριλίου 1924, οι Πολίτες αθλητές πήραν μια ιστορική απόφαση για έναν σύλλογο και το καταστατικό υπέγραφαν πάνω από 40 μέλη της Κωνσταντινουπολίτικης κοινότητας της Αθήνας με έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και χρώματα το κίτρινο και το μαύρο.

ΑΕΚ: Η Ιστορία είσαστε εσείς

Με αφορμή 97 χρόνια από την ίδρυση της, η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε ένα μήνυμα στους φιλάθλους της, γράφοντας: "Η Ιστορία είσαστε εσείς".

AEK F.C. - 97 χρόνια ΑΕΚ – Η Ιστορία είσαστε εσείς!

«Αφιερωμένα στους φιλάθλους μας τα 97α γενέθλια από την ίδρυση της ΑΕΚ! Της μάνας όλων των προσφύγων! Αφιερωμένα σε εσάς, που αποτελείτε τη διαχρονική δυναμική της, που στηρίζετε το μεγαλείο της και που εδώ και 430 μέρες βρίσκεστε -αναγκαστικά- μακριά της! Πλησιάζει η ώρα για να βρεθείτε και πάλι κοντά της! Η ιστορία είσαστε εσείς! Χρόνια πολλά ΑΕΚ» αναφέρουν στο επίσημο σάιτ τους οι κιτρινόμαυροι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ