Αθλητισμος

Masako Katsura: Το doodle για την «Πρώτη Κυρία του μπιλιάρδου»

H Google τιμά την «Katsy» - Τι πέτυχε το 1952

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη Μασάκο Κατσούρα (Masako Katsura), την «Πρώτη Κυρία του μπιλιάρδου», τιμά με doodle η Google, κάνοντας εκ νέου γνωστή την απίστευτη ιστορία της.

H Μασάκο Κατσούρα (Masako Katsura) είναι το πρόσωπο που τιμά η Google. Το doodle είναι αφιερωμένο στην «Katsy», η οποία έμεινε στην ιστορία ως η «Πρώτη Κυρία του μπιλιάρδου».

Σαν σήμερα, Κυριακή 7 Μαρτίου, το 1952, η Μασάκο Κατσούρα έγινε η πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε έναν παγκόσμιο τίτλο στο μπιλιάρδο.

Γεννημένη το 1913 στο Τόκιο η Masako Katsurα έμαθε μπιλιάρδο, όταν ήταν 12 ετών από τον γαμπρό της. Στα 15 της είχε ήδη γίνει πρωταθλήτρια γυναικών στην Ιαπωνία, ενώ από τα 19 της αγωνιζόταν μόνο σε τουρνουά ανδρών.

Μέχρι το 1937, όταν εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, η φήμη για το πρωτοφανές ταλέντο της είχε φτάσει στα αυτιά του 8 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Γουέλκερ Κόχραν, ο οποίος αποφάσισε να επανέλθει στη δράση, προκαλώντας την σε μια σειρά μονομαχιών.

Η Μασάκο Κατσούρα, στην οποία είναι αφιερωμένο το doodle της Google, τον εντυπωσίασε τόσο που ο Γουέλκερ Κόχραν διοργάνωσε τουρνουά Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιλιάρδου το 1952, για να τη δει να παίζει κόντρα σε άλλους. Εκείνη, κατάφερε να κερδίσει ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες και κατέκτησε την 7η θέση στο τουρνουά.

Η «Πρώτη Κυρία του μπιλιάρδου» εντάχθηκε το 1976 στο «Hall of Fame» της επαγγελματικής ένωσης μπιλιάρδου γυναικών, ως μία από τις καλύτερες παίκτριες στην ιστορία του παιχνιδιού. Πέθανε το 1995.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις