Αθλητισμος

Τσιτσιπάς- Ναδάλ: O τελευταίος πόντος της μεγάλης ανατροπής (vid)

Δείτε και τις δηλώσεις του Έλληνα τενίστα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Mεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά μετά από ανατροπή του σκορ απέναντι στον Ράφα Ναδάλ στον προημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν - Δείτε τον τελευταίο πόντο

Μετά από τέσσερις ώρες και πέντε λεπτά συγκλονιστικού αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε πιθανότατα την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πρόκριση της καριέρας του, αφού επικράτησε του Ραφαέλ Ναδάλ με 3-2 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open.

Δείτε το match point του Έλληνα τενίστα:

 

Αυτή σίγουρα είναι η νίκη της καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά αφού είχε απέναντι του τον Ισπανό με τα 20  Grand Slam και έναν παίκτη του τον είχε στο 6-1 στις νίκες. 

Είναι η 2η φορά που κερδίζει τον Ναδάλ ο Έλληνας τενίστας και είναι η 2η φορά που φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open μετά από το 2019 όπου και είχε αποκλειστεί από τον Ράφα Ναδάλ. 

Το 5ο σετ ήταν συγκλονιστικό. Ο Τσιτσιπάς θα προηγηθεί 6-5 με μπρέικ αλλά ο Ναδάλ θα σβήσει 2 ματς πόιντ. Με την σειρά του ο Έλληνας θα σβήσει μπρέικ πόιντ του Ισπανού και με το 3ο ματς πόιντ θα κλείσει το παιχνίδι. 

Εάν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ θα είναι ξανά το Νο5 της παγκόσμιας καταάταξης.

Αυτή ήταν η 3η νίκη σε ισάριθμους προημιτελικούς σε Grand Slam για τον Τσιτσιπά ο οποίος πέτυχε και τη 2η top-10 νίκη του σε Major μετά από εκείνη επί του Ρότζερ Φέντερερ το 2019 στη Μελβούρνη. 

Με την νίκη του αυτή και την πρόκριση στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα εισπράξει 660.875 δολάρια. 

Οι πόντοι ήταν 145-142. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 49 winners και 38 αβίαστα και ο Ράφα Ναδάλ είχε 58 winners και 42 αβίαστα λάθη. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 2/5 (Τσιτσιπάς) και 3/4. Ο Τσιτσιπάς είχε 17-15 άσους. 

Οι δηλώσεις του Έλληνα τενίστα:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ