Αθλητισμος

Euroleague: Αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Κάουνας (βίντεο)

Απίστευτη ανατροπή για τους Λιθουανούς που δύο λεπτά πριν το φινάλε έχαναν με 7

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Euroleague: Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε με 81-79 από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας και έμεινε πίσω στη μάχη για την 8άδα.

Ο Ολυμπιακός υπέστη οδυνηρή ήττα από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας και βρέθηκε ξαφνικά στη δέκατη θέση. Οι Ερυθρόλεκοι με ένα τρίποντο ξέσπασμα κατάφεραν να προηγηθούν με 72-79 δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα τα έκαναν όλα λάθος και έφυγαν ηττημένοι με 81-79 στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. 

Ο αγώνας πέρασε από πολλές διακυμάνσεις με τον Ολυμπιακό να κρατιέται κυρίως χάρη στην εξαιρετική του άμυνα και τις εμπνεύσεις του Κώστα Σλούκα στην επίθεση. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός στο μπροστινό μέρος του παρκέ και στην τέταρτη περίοδο όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη. Ωστόσο με μοιραίο τον Σακίλ ΜακΚίσικ που αστόχησε σε ελεύθερο λέι-απ και τον Σλούκα που έχασε την μπάλα λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «κατάφερε» να ηττηθεί.

«Κλειδί» για την Ζαλγκίρις ήταν ο Τζόφρεϊ Λοβέρν που αν και είχε τρία φάουλ από το ημίχρονο, πλήγωσε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος. Στην κρίσιμη φάση του αγώνα ο Σλούκας έχασε την μπάλα  από τον Γουόλκαπ και ο Αμερικάνος τελείωσε την φάση, υπογράφοντας την μεγάλη ανατροπή των Λιθουανών, που πλέον έφτασαν το 12-9.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν πλέον σε ρεκόρ 11-10 και έμειναν πίσω σε μια κρίσιμη καμπή της διοργάνωσης. Την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζουν εκτός την Μιλάνο και εντός την Μπαρτσελόνα.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Σίλερ): Γουόκαπ 5, Λεκαβίτσιους 4, Χέιζ 7, Γιανκούνας 7, Μιλάκνις 11, Γκέμπεν 2, Ρούμπιτ 10, Γιοκουμπάιτις 8, Γκριγκόνις 6, Λοβέρν 21.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 8, Σπανούλης 9, Σλούκας 16, Μάρτιν 4, Βεζένκοβ 11, Πρίντεζης 16, Ζαν-Σαρλ 5, Τζένκινς 3, Έλις 2, ΜακΚίσικ 5.