- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λιούις Χάμιλτον: Έγινε Σερ - Χρίστηκε ιππότης από την Ελισάβετ
Για τα μοναδικά επιτεύγματά του στην Formula 1
Ο Λούις Χάμιλτον χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ και έγινε «Σερ», έχοντας ισοφαρίσει τα 7 παγκόσμια πρωταθλήματα του Μίκαελ Σουμάχερ.
Τον τίτλο του «Σερ» έχει πλέον δίπλα στο όνομά του ο Λιούις Χάμιλτον. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη F1 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Ο Λούις Χάμιλτον ισοφάρισε εφέτος το ρεκόρ με τα 7 παγκόσμια πρωταθλήματα του Μίκαελ Σουμάχερ, καταφέρνοντας παράλληλα να τον ξεπεράσει σε συνολικές νίκες.
Πλέον, θα προσφωνείται ως «Σερ Λιούις Χάμιλτον», με τους υποστηρικτές και θαυμαστές του να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για έναν αθλητή που έχει περάσει πολλά και έχει αμφισβητηθεί όσο λίγοι κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη F1.
Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού η τελετή για την απονομή του τίτλου του ιππότη από τη βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε καμία σχέση με ό,τι παραδοσιακά συνέβαινε σε παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος. Η απονομή του τίτλου έγινε εικονικά.
Συγκεκριμένα, το όνομα του Λιούις Χάμιλτον περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 1.239 πρόσωπα, που δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2020 και αφορά πολίτες οι οποίοι έλαβαν τίτλους τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.
Πρόκειται για την ύψιστη διάκριση για «μη γαλαζοαίματους» που προβλέπεται στη Μεγάλη Βρετανία. Υπενθυμίζεται ότι το 2008 ο Λιούις Χάμιλτον είχε τιμηθεί από την Ελισάβετ με το παράσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, με αφορμή την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Formula 1, σε ηλικία 23 ετών.
Ο Σερ Λιούις Χάμιλτον έχει γίνει θέμα συζήτησης στα social media, με τους followers να τον αποκαλούν μεταξύ άλλων «ιππότη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δυο μεγάλες χώρες, δυο ενθουσιώδεις λαοί, μια λατινική γλώσσα, ένα παγκόσμιο κύπελλο
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας
Η Αγγλία και η Γαλλία έχουν συναντηθεί 32 φορές και τρεις από αυτές ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Ο τρίτος άνθρωπος μετά τους Ζαγκάλο και Μπεκενμπάουερ που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής
Ήταν κοινό μυστικό ότι ο θρύλος του γαλλικού ποδοσφαίρου θα αναλάμβανε τους “μπλε” μετά το Μουντιάλ του 2026
Ο Άνταμ Σίλβερ δεν αποκάλυψε την εκτίμηση του
Συστάσεις να φορούν μάσκες όσοι εργάζονται ή ταξιδεύουν
Προκρίθηκε στα ημιτελικά χωρίς να χάσει σετ από την Παρκς
Την ερχόμενη Κυριακή, Ισπανία και Αργεντινή θα αναμετρηθούν στο στάδιο MetLife στο Νιου Τζέρσεϊ
«Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα»
Στα δαχτυλίδια θα υπάρχουν ανάγλυφα το Παγκόσμιο Κύπελλο, το έτος διεξαγωγής και η ένδειξη «Παγκόσμιοι πρωταθλητές»
Viral το video που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η βιωματική δράση της Kaizen Gaming και της AccessibALL στο Kaizen Campus ανέδειξε πώς η τεχνολογία και η καινοτομία μπορούν να κάνουν την εμπειρία του γηπέδου πραγματικά προσβάσιμη σε όλους
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας οδεύει ολοταχώς προς τέταρτη θητεία παρά τις έντονες αντιδράσεις
Τι δήλωσε ο Greek Freak για τον Αργεντινό θρύλο
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η ανάρτησή της στο Instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.