Αθλητισμος

Lamda Development: Τέσσερις νέες πισίνες αποκτά άμεσα το ΟΑΚΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο CEO της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου υπέγραψαν τη σύμβαση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Από αριστερά: Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
Από αριστερά: Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το ΟΑΚΑ αποκτά άμεσα τέσσερις νέες πισίνες - Έπεσαν οι υπογραφές στη σύμβαση με τη Lamda Development - Πότε ολοκληρώνονται τα έργα.

Σημαντικά κατασκευαστικά έργα στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ, τα οποία περιλαμβάνουν τέσσερις νέες πισίνες, προβλέπονται στη σύμβαση που υπεγράφη με τη LAMDA Development.

Για ριζικές αλλαγές στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου έκανε λόγο ο Υφυπουργός Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με τον CEO της LAMDA Development Οδυσσέα Αθανασίου να αναφέρει ότι «στόχος μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες σε όλους».

Τη «Σύμβαση Εργασιών Ανακαίνισης/Ανακατασκευής/Νέων Κατασκευών Εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου» στο ΟΑΚΑ υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου, ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Κατασκευής Έργου Ελληνικού της LAMDA Development Δημήτρης Ζωντανός και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» Νεκτάριος Βιδάκης.

Για «συμφωνία που προωθεί το όραμα του ΟΑΚΑ της νέας εποχής» έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος έδωσε έμφαση στην άμεση δημιουργία τεσσάρων νέων πισίνων, μέσω της υπογραφείσας «Σύμβασης Εργασιών». Έτσι, όπως είπε, «το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι τέτοιο μόνο στην ονομασία και στα χαρτιά, θα είναι πλέον και στην πράξη».

Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι «πασχίζουμε ώστε το ΟΑΚΑ να γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης του αθλητισμού, ένα πραγματικό στολίδι». Και διευκρίνισε: «Ένας χώρος, που εκτός από αθλητικός και πολιτιστικός προορισμός, θα αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων. Και θα το πετύχουμε. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον Πρωθυπουργό μας».

Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της LAMDA Development για έργα στο ΟΑΚΑ: «Προχωράμε με σταθερά βήματα για την υλοποίηση του οράματός μας»

Από την πλευρά της LAMDA Development, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε: «Είναι χαρά μας που, μέσα σε κλίμα άψογης συνεργασίας και συναντίληψης με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υφυπουργό, κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, η Lamda Development γίνεται αρωγός της προσπάθειας ο αθλητισμός να φτάσει παντού. Στόχος μας είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι προσβάσιμες σε όλους».

Και πρόσθεσε: «Η αναβάθμιση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου (ΟΑΚΑ) σε συνδυασμό με την επικείμενη λειτουργία, εντός του Golden Hall, του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, μια ακόμα ανάπτυξη της Lamda Development, καθιστούν την περιοχή έτι περαιτέρω, ως πόλο Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Από αριστερά: Δημήτριος Ζωντανός, Διευθυντής Σχεδιασμού και Κατασκευής Έργου Ελληνικού της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού, Νεκτάριος Βιδάκης και Κωνσταντίνος Χαλιορής
Από αριστερά: Δημήτριος Ζωντανός, Διευθυντής Σχεδιασμού και Κατασκευής Έργου Ελληνικού της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού, Νεκτάριος Βιδάκης και Κωνσταντίνος Χαλιορής

» Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα πως τα οφέλη του έργου του Ελληνικού υπερβαίνουν τα όρια της περιοχής του και αγγίζουν τους πολίτες όλης της Αττικής. Με αυτό το πνεύμα, προχωράμε με σταθερά βήματα για την υλοποίηση του οράματός μας. Σύντομα θα ανακοινώσουμε κι άλλες συνέργειες και συνεργασίες».

ΟΑΚΑ: Ποιες αλλαγές αναλαμβάνει να κάνει η LAMDA Development στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου

Με τη «Σύμβαση Εργασιών» το ΟΑΚΑ αναθέτει και η LAMDA αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και εκτέλεση (απαραίτητες τεχνικές μελέτες, οικοδομικές εργασίες, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και λοιπές εργασίες) ανακαίνισης/ανακατασκευής:

Α) Των ανοικτών χώρων υγρού στίβου. Συγκεκριμένα:

 • Αποξήλωση κερκίδων κολυμβητηρίου - προσβάσεις και αποκαταστάσεις μονώσεων κ.λπ.
 • Αποξήλωση βατήρων καταδύσεων, αντικατάσταση καταδυτικής πισίνας με νέα ανοξείδωτη, με μειωμένο βάθος στα 2,2μ.
 • Κατασκευή νέας πισίνας, διαστάσεων περίπου 20x25, βάθους 2μ. πίσω από καταδυτήριο
 • Ανακατασκευή πισίνας εκμάθησης (ΑμεΑ) και τοποθέτηση πολυκαρβονικού τηλεσκοπικού στεγάστρου επ’ αυτής
 • Δημιουργία αποδυτηρίων- χώρων υγιεινής
 • Τοποθέτηση νέου φωτισμού κεντρικής πισίνας.

Β) Των κλειστών χώρων υγρού στίβου. Ειδικότερα:

 • Τοποθέτηση νέου φωτισμού εσωτερικού καταδυτηρίου
 • Συντήρηση του συστήματος κλιματισμού του τελευταίου και αυτονόμησή του
 • Ανακαίνιση χώρου ξηρής προπόνησης
 • Οικοδομική και Η/Μ επισκευή χώρων σάουνας και αποδυτηρίων
 • Κατασκευή νέων lockers στην εσωτερική πισίνα.

Επιπλέον, θα αποσυνδεθούν από τις βάσεις στήριξής τους στο κεντρικό Στάδιο τα τρία, μη χρησιμοποιούμενα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έως σήμερα, «Κέντρα Ελέγχου» (Master Control), 125 τ.μ. έκαστο, και θα επανατοποθετηθούν στα προπονητήρια στίβου Κ1 και Κ2 για τη δημιουργία αποδυτηρίων, που δεν υπάρχουν.

Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development
Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

Επίσης, η LAMDA Development θα προμηθεύσει το ΟΑΚΑ με δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για ευχερέστερη μετακίνηση Διοίκησης και εργαζομένων εντός των περιβαλλόντων χώρων των εγκαταστάσεων.

LAMDA Development: Πότε ξεκινούν τα έργα στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου

Η «Σύμβαση Εργασιών» υπεγράφη σε συνέχεια του από 28/07/2020 «Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας» του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της LAMDA Development, με αντικείμενο την εξειδίκευση του τρόπου και της διαδικασίας αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, στο πλαίσιο:

α) Του σχεδιασμού αξιοποίησης και ανακαίνισης Ολυμπιακών και αθλητικών εν γένει εγκαταστάσεων της Αττικής, και, προέχοντος, του Μητροπολιτικού Ολυμπιακού Συγκροτήματος του ΟΑΚΑ,

β) του καθορισμού της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων υγρών αγωνισμάτων που θα κατασκευαστούν εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά και

γ) της σταδιακής αντικατάστασης των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά με χρονική αφετηρία τις πιο επείγουσες λόγω της Ολυμπιακής προετοιμασίας για το έτος 2021.

Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως, με την υπογραφή και του Πρωτοκόλλου Εγκατάστασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της LAMDA Development, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τις κατά περίπτωση ισχύουσες διατάξεις προστασίας από τον COVID-19 και θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τα συμφωνημένα χρονοδιαγράμματα, εντός πέντε μηνών.

Παρόντες στην υπογραφή της «Σύμβασης Εργασιών» ήταν και οι Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ζήσιμος Δανηλάτος, Διευθυντής Ανάπτυξης Έργου Ελληνικού της LAMDA Development, Θόδωρος Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Κωνσταντίνος Χαλιορής, Συντονιστής-Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ.

Παραβρέθηκαν, επίσης, τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΚΑ και της Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δύο αθλητικά κέντρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ