Αθλητισμος

Summer in the City: Μουντιάλ Η Γυάλινη Σφαίρα

Ζητήσαμε από ειδικούς και ανειδίκευτους εραστές της μπάλας να προβλέψουν τα μουντιαλικά μελλούμενα…

Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 305
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζητήσαμε από ειδικούς και ανειδίκευτους εραστές της μπάλας να προβλέψουν τα μουντιαλικά μελλούμενα…

Αντώνης Καρπετόπουλος (αθλητικογράφος)

«Σε κάθε Μουντιάλ θεωρώ πρώτο φαβορί τη Βραζιλία, ανεξαρτήτως συγκυρίας. Επίσης, παρότι από τα 10 μέχρι τα 30 έζησα στον αστερισμό της Αργεντινής και του Μαραντόνα, δεν υποστηρίζω κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Προτιμώ να ψηθώ από  κάποια που θα με κερδίσει στα πρώτα ματς. Ας πούμε φέτος Ολλανδοί και Ισπανοί έχουν τα φόντα να παίξουν καλή μπάλα, ενώ η Αργεντινή θα εξαρτηθεί από την παρουσία του Ντιέγο. Θα την ανεβάσει ή θα την καταδικάσει. Έτσι όπως είναι φτιαγμένο το ταμπλό, σαν τουρνουά τένις, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια διάκρισης για τους «μικρούς». Αν έπρεπε αν ρισκάρω για ένα αουτσάιντερ θα έλεγα τη σκληροτράχηλη Παραγουάη»

Αλέξης Σταμάτης (συγγραφέας)

«Είμαι παραδοσιακά με την Αργεντινή, αλλά προβλέπω τελικό Ισπανίας - Ολλανδίας. Κι αν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο έπρεπε να βάλω κάπου τα λεφτά μου, θα πόνταρα στους Ίβηρες. Έκπληξη θα μπορούσε να αποτελέσει η Ακτή Ελεφαντοστού»

Γιώργος Λυκουρόπουλος (σπορτκάστερ)

«Δεν μπορώ να πω ποιος θα πάρει το κύπελλο, αλλά ποιος δεν θα το πάρει. Κι αυτοί είναι οι κουρασμένοι Ισπανοί. Επίσης πιστεύω ότι θα δούμε μια από τις χειρότερες Γερμανίες όλων των εποχών. Πάντοτε υποστηρίζω τους Αργεντίνους κι έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν φέτος έχοντας παίκτες που ξέρουν 100 κιλά μπάλα ο καθένας (θυμηθείτε τον Ντε Μαρία), αλλά χωρίς προπονητή να τους καθοδηγήσει. Καλή ομάδα για ζημιές έχει η Χιλή, αλλά θα έχει δύσκολες διασταυρώσεις στα νοκ άουτ για να πάει μακριά»

Αλέξης Σπυρόπουλος (σπορτκάστερ)

«Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που συμμετέχει υποστηρίζω την Ολλανδία, έτσι και φέτος. Πιστεύω όμως ότι θα δω από κοντά στα γήπεδα της Ν. Αφρικής την Ισπανία να σηκώνει τελικά την κούπα. Όσον αφορά κάποιο αουτσάιντερ που μπορεί να προχωρήσει θα έλεγα τη Χιλή»

Βασίλης Σαμπράκος (αθλητικογράφος)

«Συμφωνώ με όσους θεωρούν πρώτο φαβορί την Ισπανία, μεταξύ των οποίων είναι και οι μπουκ, άσχετα αν εγώ υποστηρίζω τη Γερμανία στα Παγκόσμια Κύπελλα. Θα έβαζα τα λεφτά μου στην είσοδο μιας αφρικανικής ομάδας στην τετράδα, και συγκεκριμένα στην Ακτή Ελεφαντοστού, αν δεν είχε την ατυχία της τελευταίας στιγμής με τον Ντρογκμπά. Ίσως η Γκάνα να μπορεί να κάνει κάτι αντ’ αυτής»

Αντώνης Καφετζόπουλος (ηθοποιός)

«Υποστηρίζω διαχρονικά τη Βραζιλία, αλλά πραγματικά δεν έχω ιδέα για το συσχετισμό δυνάμεων σε αυτό το Μουντιάλ. Καλά καλά δεν ξέρω ποιοι συμμετέχουν, επομένως κάθε πρόβλεψή μου θα ήταν παρακινδυνευμένη»

The Callas (μουσικό συγκρότημα)

«Εγώ, ο Λάκης Ιωνάς, υποστηρίζω τους Άγγλους και ο αδερφός μου ο Άρης τους Γερμανούς. Αυτό τον τελικό προβλέπουμε κιόλας για να έχει νόημα να τσακωθούμε παρακολουθώντας τον. Δεν μας έρχεται κάτι σε έκπληξη, αλλά αν το πάρει η Αγγλία δεν θα είναι η μεγαλύτερη που θα μπορούσε να συμβεί;»

Μαρία Μαρκουλή (δημοσιογράφος - συγγραφέας)

«Η πρώτη ομάδα που με συγκλόνισε ήταν η Ολλανδία του Κρόιφ, αλλά αυτή που υποστηρίζω σε κάθε μεγάλη διοργάνωση είναι η Αργεντινή. Και πιστεύω ότι μπορεί να το πάρει φέτος, αν βάλει κι ο θεός Ντιέγκο το χέρι του. Για εκπλήξεις, γιατί όχι το Καμερούν στα γνώριμα αφρικανικά εδάφη, ενώ ίσως έχει έρθει η σειρά για κατί μεγάλο από την team USA»

Δημήτρης Σωτάκης (συγγραφέας)

«Είμαι πάντα με την Αγγλία και πιστεύω ότι μετά από 44 χρόνια ξαναήρθε η ώρα της. Έτσι απλά. Ο απρόσκλητος επισκέπτης στο πάρτι των μεγάλων πιστεύω πως θα είναι μία από τις Νιγηρία - Παραγουάη»