Αθλητισμος

Έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Αμβούργου

Ηττήθηκε με 2-1 από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ - Η ανατροπή στο τρίτο σετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Riccardo Antimiani

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε με 2-1 στον τελικό του European Open στο Αμβούργο από τον Αντρέι Ρούμπλεφ, έπειτα από θεαματική ανατροπή στο τρίτο σετ.

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του European Open στο Αμβούργο, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη, διεκδικούσε τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500. Ωστόσο, γνώρισε την ήττα από το Νο14.

Ο 22χρονος Ρώσος τενίστας Αντρέι Ρούμπλεφ επικράτησε με 6-4, 3-6 και 7-5 του Στέφανου Τσιτσιπά, κατακτώντας τη νίκη και το τρόπαιο.

Στο πρώτο σετ στον τελικό του European Open στο Αμβούργο ο Ρούμπλεφ ήταν εντυπωσιακός. Μπαίνοντας με φόρα και αφού «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά, απέκτησε πλεονέκτημα δύο γκέιμ (4-2), το οποίο και διατήρησε μέχρι το 6-4, κερδίζοντας το πρώτο σετ σε 43 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε. Προηγήθηκε 3-1 με μπρέικ και κράτησε το προβάδισμα, επικρατώντας με 6-3 σε 41 λεπτά αγώνα.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ οι δύο αθλητές του τένις έδωσαν ό,τι είχαν για να επικρατήσουν. Το θέαμα ήταν χορταστικό και η αγωνία χτύπησε «κόκκινο». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έσπασε» το σερβίς του Ρούμπλεφ και προηγήθηκε με 2-1, μετά από 16 λεπτά στο τρίτο σετ. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ ισοφάρισε 2-2, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να προηγείται και πάλι με 3-2. Ο Έλληνας αθλητής απέκτησε προβάδισμα δύο γκέιμ (4-2). Ο Ρώσος αθλητής του τένις υπερασπίστηκε το σερβίς του, όπως έκανε στη συνέχεια και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κάνοντας το 5-3.

Και εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του και η κούπα θα κατέληγε στα χέρια του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Ρούμπλεφ έκανε θεαματική ανατροπή.

Ο Έλληνας αθλητής του τένις ήθελε ένα γκέιμ για να κατακτήσει το τρόπαιο. Όμως, ο Ρωσος δεν είχε πει την «τελευταία λέξη» και βάσει αποτελέσματος δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον Στέφανο Τσιτσιπά να κερδίσει στον τελικό του European Open στο Αμβούργο και να σηκώσει το τρόπαιο. Αφού έκανε το 5-4, ακολούθησε μπρέικ (5-5).

 

 

Ο Ρώσος αθλητής πέρασε μπροστά με 6-5, κάνοντας το 7-5, «σπάζοντας» για άλλη μια φορά το σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος δεν τα κατάφερε στον τελικό του European Open στο Αμβούργο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ