Αθλητισμος

Μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Με νίκη 2-1 και ιδανικό κοουτσάρισμα από τον Φερέιρα, πέρασε στα πλέι οφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα στην Τούμπα
Τσάμπιονς Λιγκ: Νίκη και πρόκριση για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα στην Τούμπα © EUROKINISSI/MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την Μπενφίκα στην Τούμπα και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Kατεβαίνοντας με νέο, φετινό σύστημα, χωρίς σπουδαίες μεταγραφές και με απουσίες, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-1 την Μπενφίκα στην Τούμπα και πέρασε πανηγυρικά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γνωρίζοντας τις αδυναμίες του δικού του ρόστερ, αλλά και τη δυναμική των Πορτογάλων (έδωσαν φέτος το καλοκαίρι 80 εκατ. ευρώ για μεταγραφές), ο Άμπελ Φερέιρα έκανε ένα ιδανικό κοουτσάρισμα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Στο πρώτο μέρος αμύνθηκε σοβαρά και μαζικά, ενώ στο δεύτερο ανέβασε τις γραμμές του, έγινε πιο τολμηρός και αποσυντόνισε τους «Αετούς της Λισαβόνας». Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες και δοκάρι με τον Πίτσι, όμως όλα αυτά έγιναν στο πρώτο 45λεπτο. Από ωραία προσπάθεια του Άκπομ, ο Ντίας έστειλε στο 63’ την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ Πέλκας-Γιαννούλης καραδοκούσαν για να σκοράρουν.

Στο 75’ ο Γιαννούλης έκανε κούρσα 40 μέτρων, πάσα στον Ζίφκοβιτς και ο Σέρβος πέτυχε το 2-0 με ωραίο σουτ. Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα το καλοκαίρι και ο ΠΑΟΚ έσπευσε να τον αποκτήσει. Ο 24χρονος δεν πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε (από σεβασμό), αλλά καμία σημασία δεν έχει αυτό. Την προσωπική του εκδίκηση την πήρε. Οι Πορτογάλοι μείωσαν στο 94' με τον Σίλβα, όμως σε εκείνο το χρονικό σημείο τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει. 

Τώρα, ο ΠΑΟΚ κυνηγά με αξιώσεις την παρθενική του συμμετοχή σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταίο εμπόδιο η Κράσνονταρ σε διπλά παιχνίδια αυτή τη φορά. Η αρχή θα γίνει στις 22/9 (Τρίτη) στη Ρωσία και η ρεβάνς στις 30 του μήνα στην Τούμπα. Η Μπενφίκα μένει εκτός ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ