Αθλητισμος

Η ζωή χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι

Φτάνει η ώρα της… δύσης για τους δύο σταρ της εποχής μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι
Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι © EPA

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι πλησιάζουν στη δύση της καριέρας τους και καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε πως έρχεται το τέλος μίας σπουδαίας εποχής.

Ξέρουμε, αλλά δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ότι κάποια στιγμή ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι, θα σταματήσουν το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς αυτή η ώρα δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά πλησιάζει. Ο Πορτογάλος έχει πατήσει τα 35 και ο Αργεντινός είναι δύο χρόνια μικρότερος. Αμφότεροι παραμένουν στο πάνω ράφι της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας και αξίας, όμως είναι εμφανές ότι το τέλος πλησιάζει.

Φέτος, για πρώτη φορά στα 15 χρόνια της κοινής τους πορείας/κόντρας, ουδείς εκ των δύο συμμετέχει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά τα δύο γκολ του Κριστιάνο, η Γιουβέντους αποκλείστηκε από τη Λιόν, ενώ ο «Λίο» δεν έκανε πολλά στο ματς της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν. Και να έκανε δηλαδή, δεν θα κατάφερνε τίποτα, απέναντι σε αυτούς τους Βαυαρούς των οκτώ τερμάτων.

Είτε του χρόνου μείνουν στις ομάδες τους, είτε αλλάξουν περιβάλλον, δεν αποκλείεται να τους δούμε ξανά σε έναν τελικό. Όμως, η φετινή τους απουσία από τους «4» μας προετοιμάζει για την ποδοσφαιρική ζωή δίχως αυτούς. Τους μεγαλύτερους μύθους του σύγχρονου Τσάμπιονς Λιγκ.

Από το 2003 ως σήμερα, ο Ρονάλντο έχει πετύχει 130 γκολ στη διοργάνωση με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Γιουβέντους, ενώ έχει κατακτήσει πέντε φορές την κούπα. Μία με τους Άγγλους και τέσσερις με τους Μαδριλένους. Εδώ όλα τα γκολ του 35χρονου, χωρίς τα φετινά.

Cristiano Ronaldo - All 126 Champions League Goals | UEFA CRISTIANO LEAGUE

Ο Μέσι εμφανίστηκε στον χάρτη στα τέλη του 2005 και με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έχει 115 τέρματα και τέσσερις κατακτήσεις, έστω κι αν σε αυτή του 2006 ήταν αναπληρωματικός και στον τελικό δεν είχε παίξει.

Κι εδώ τα γκολ του Μέσι, δίχως το τελευταίο με τη Νάπολι.

Lionel Messi - All 114 Goals in Champion's League So Far

Lionel Messi - All 114 Goals in Champion's League So Far
Lionel Messi - All 114 Goals in Champion's League So FarLionel Messi - All 114 Goals in Champion's League So Far

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ