Αθλητισμος

Ο «πράσινος» Νέντοβιτς και ο «κόκκινος» Σλούκας

Πως πορεύονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο μπάσκετ

Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός χτίζουν ήδη το ρόστερ της επόμενης χρονιάς με οικονομικές και συνάμα «ηχηρές» επιλογές.

Λίγο ο κορωνοϊός, λίγο τα ελάχιστα έσοδα που έχουν οι ελληνικές ομάδες στο μπάσκετ, έχουν φέρει εδώ και μερικά χρόνια Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με μειωμένο μπάτζετ. Ειδικά οι «πράσινοι» θα ζήσουν φέτος πρωτόγνωρες καταστάσεις, αφού μετά τη δήλωση του Δ. Γιαννακόπουλου ότι αποχωρεί, το ρόστερ θα σχηματιστεί με όσα χρήματα προκύψουν από τα έσοδα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας έχει επιλέξει τους παίκτες που θέλει (όχι ιδιαίτερα ακριβούς) και μετά την ανανέωση συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη, περιμένει το κερασάκι. Κι αυτό είναι ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες και περιμένει απλά να μείνει ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε. Ο 30χρονος διεθνής γκαρντ έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τους Τούρκους, όμως από τη στιγμή που κι αυτοί κάνουν περικοπές, θα λύσουν τη συνεργασία τους. Ουσιαστικά οι ανακοινώσεις είναι θέμα χρόνου να γίνουν, ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

Έτσι το «ερυθρόλευκο» ρόστερ της σεζόν 2020-21 θα περιλαμβάνει τους Σλούκα, Σπανούλη στα γκαρντ, συν τους νεοαποκτηθέντες Αμερικανούς Τζένκινς και Χάρισον. Στο δυναμικό του Ολυμπιακού υπάρχουν και οι διεθνείς Λαρεντζάκης, Κόνιαρης, όμως ίσως και οι δύο παραχωρηθούν δανεικοί.

Σε θέση γκαρντ φόργουορντ είναι ο ΜακΚίσικ, που ήταν αποκάλυψη φέτος, ενώ στο «3» έχουμε τους Παπανικολάου και Χαραλαμπόπουλο.

Στους ψηλούς υπάρχουν οι Πρίντεζης, Βεζένκοφ, Έλις από πέρυσι, συν ο Μάρτιν, ένας σέντερ 2 μέτρων, που θυμίζει πολύ Χάινς. Κάπως έτσι θα πορευτεί ο Ολυμπιακός, που μπορεί να κάνει άλλη μια προσθήκη το πολύ.

Αντίθετα, το παζλ του Παναθηναϊκού είναι για δυνατούς λύτες. Καταρχάς αναζητείται ο αντικαταστάτης του Νικ Καλάθη που πήγε στην Μπαρτσελόνα. Βασική λύση ήταν ο Λορέντζο Μπράουν, που το… παρασκέφτηκε και έτσι οι «πράσινοι» ψάχνουν αλλού. Προσπαθούν να κάνουν το κόλπο γκρόσο με τον Λαπροβίτολα της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, ανακοινώθηκε ο Σέρβος Νέντοβιτς, ο οποίος είναι εξαιρετικός σκόρερ, με θητεία στο ΝΒΑ, αλλά και με πολλά προβλήματα τραυματισμών. Μαζί του θα είναι και ο Αμερικανός Φόστερ.

Στο «3» πέρα από τον αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου ψάχνουν έναν ακόμη ξένο, ενώ στους ψηλούς παραμένουν οι Μήτογλου, Μπεντίλ, Παπαγιάννης και το «τριφύλλι» θέλει έναν σέντερ (φαβορί ο ‘Ογκαστ που έχει κι ελληνικό διαβατήριο) και ένα «ελαφρύ» 4άρι, που θα είναι κι αυτός ξένος. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ