Αθλητισμος

Η «επιστροφή» της Σίτι και η «γκέλα» της Γιουνάιτεντ

Ανάμεικτα συναισθήματα στο Μάντσεστερ τη Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναιρέθηκε η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα © EPA/Julian Finney

Χαμογέλασε η Μάντσεστερ Σίτι με την απόφαση του CAS, το οποίο αναίρεσε την ποινή του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μια σημαντική απόφαση που μπορεί να επηρεάσει το μέλλον αρκετών ομάδων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πάρθηκε από το CAS. Το ανώτατο δικαστικό αθλητικό όργανο, αθώωσε τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είχε τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ με δύο χρόνια αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της, λόγω παραβίασης του Financial Fair Play. Αν και δεν λειτουργούν με δεδικασμένο στην Ελβετία, από τη στιγμή που η Σίτι βγήκε… λάδι, το ίδιο ελπίζουν να συμβεί και άλλες ομάδες, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ.

Στο πρωτάθλημα της Αγγλίας, η Μάντσεστερ Σίτι είναι δεύτερη πίσω από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και με τη συγκομιδή 72 βαθμών έχει εξασφαλίσει μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα είναι τι γίνεται παρακάτω, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Οι Τσέλσι και Λέστερ έχασαν την Κυριακή και παρέμειναν στους 60 και 59 βαθμούς αντίστοιχα, όμως η Γιουνάιτεντ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Τη Δευτέρα το βράδυ υποδέχθηκε την αδιάφορη Σαουθάμπτον και έμεινε στο 2-2. Έτσι αντί να ανέβει μόνη τρίτη, παραμένει στους 59 πόντους, μαζί με τη Λέστερ, αλλά υστερεί στην ισοβαθμία. Οι δυο τους μάλιστα θα αναμετρηθούν την τελευταία αγωνιστική.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, Γουλβς, είναι έκτη με 55 και βγαίνει στο Γιουρόπα Λιγκ. Από πίσω της γίνεται χαμός στη βαθμολογία με Σέφιλντ, Άρσεναλ και Τότεναμ να παραμονεύουν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ