Αθλητισμος

Δεν γίνεται να χειρουργηθεί ο Μίκαελ Σουμάχερ εν μέσω κορωνοϊού

Ανακριβή όλα τα δημοσίευματα, φέρεται να υπαινίσσεται η οικογένεια του πρώην πρωταθλητή της F1

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίκαελ Σουμάχερ
Μίκαελ Σουμάχερ / © EPA/DIEGO AZUBEL

Ανακριβή χαρακτηρίζονται τα δημοσιεύματα περί νέας χειρουργικής επέμβασης του Μίκαελ Σουμάχερ. Είναι αδύνατο να γίνει λόγω κορωνοϊού.

Ανακριβή χαρακτηρίζονται τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, επρόκειτο να υποβληθεί εντός των επόμενων ημερών σε νέα χειρουργική επέμβαση βλαστικών κυττάρων σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του νευρικού του συστήματος μετά το ατύχημα του 2013.

Η οικογένεια του Σουμάχερ αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, αλλά εκτιμάται από έγκυρες πηγές πως το ενδεχόμενο μιας νέας χειρουργικής επέμβασης έχει αποκλειστεί αυτήν την περίοδο λόγω του νέου κορωνοϊού.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 συνεχίζει τη μάχη του μετά το τραγικό ατύχημα κάνοντας σκι σε χιονοδρομικό κέντρο πριν από επτά χρόνια. Από τότε δεν έχει εμφανιστεί δημόσια και μόνο ο στενός οικογενειακός του κύκλος γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της υγείας του Γερμανού πιλότου. 

Οι γιατροί όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής του. Σύμφωνα με τη γαλλική «Dauphine» ο Μίκαελ Σουμάχερ θα υποβαλλόταν σε νέα χειρουργική επέμβαση (βλαστοκυττάρων) τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να επαναλειτουργήσει, στο βαθμό του δυνατού, το νευρικό του σύστημα.

Ο Νίκολα Ατσιάρι, εκ των θεραπόντων ιατρών του Μίκαελ Σουμάχερ, έχει δηλώσει πως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 όλα αυτά τα χρόνια υποφέρει, εκτός όλων των άλλων, από οστεοπόρωση και μυϊκή ατροφία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ