Αθλητισμος

Άνοιξε μέτωπο Μπακογιάννη-Γιαννακόπουλου για τον Βοτανικό

Κρατά κλειστά χαρτιά ο δήμαρχος Αθηναίων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Κληρώνει» για Βοτανικό τις επόμενες εβδομάδες - Μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Πολύ κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες εβδομάδες για τη μοίρα του παναθηναϊκού project στον Βοτανικό.

Μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αναμενόταν κάποιο… σημάδι τουλάχιστον από τον Δήμο Αθηναίων.

Αυτό ήρθε σήμερα το μεσημέρι, με ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη στα social media. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας έγραψε: «Εδώ και πολλά χρόνια γίνεται μία αέναη συζήτηση για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Εδώ και χρόνια ο κόσμος της ιστορικής ομάδας ακούει... αλλά δεν βλέπει. Εμείς δουλεύουμε. Προετοιμαζόμαστε μεθοδικά ώστε μέσα στο καλοκαίρι να μιλήσουμε με συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση, με στρατηγική.

» Γιατί έχει έρθει η ώρα να περάσουμε στη λύση, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Πράξεις που περιλαμβάνουν μελέτη, σχέδιο, κοστολόγηση, και τη συνεννόηση όλων μας. Όχι ευχές, όχι εξαγγελίες αλλά μόνο έργο. Αυτό έχουμε μπροστά μας και αυτό επιδιώκουμε όλες οι πλευρές που το σχεδιάζουμε».

Τι είπε ουσιαστικά ο Μπακογιάννης; Όχι πάρα πολλά. Καταρχάς δεν ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» Γιαννακόπουλου για οριστική απάντηση σε μερικές εβδομάδες. Ο δήμαρχος είπε ότι θα υπάρχουν εξελίξεις και ανακοινώσεις μέσα στο καλοκαίρι, άρα ίσως αυτό να σημαίνει και σε 2-2,5 μήνες. Επίσης, μη θέλοντας να ανοίξει τα χαρτιά του, δεν έκανε καμία κουβέντα για το τι θα περιλαμβάνει το «πακέτο» της διπλής ανάπλασης.

Άμεσα απάντησε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, μέσω τοποθέτησης στελεχών του, όπου καλεί ξανά τον Μπακογιάννη να πάρει θέση μέχρι αρχές Ιουλίου, «αλλιώς θα επιβεβαιώσει ότι προχωράει το σχέδιό τους για την ανέγερση μόνο ποδοσφαιρικού γηπέδου».

Εδώ, λοιπόν, είναι και το μεγάλο στοίχημα του Γιαννακόπουλου; Οι συζητήσεις και οι προεργασίες προχωράνε, αλλά πάνω σε ποια βάση; Στην αρχική του 2008, όπου δεν υπήρχε γήπεδο μπάσκετ στο πλάνο; Μην ξεχνάμε πως αυτό το project δεν μπορεί να σταματήσει από πουθενά, καθώς έχει και την έγκριση του ΣτΕ.

Αυτό δείχνει να φοβάται ο Γιαννακόπουλος και πιέζει να μάθει την αλήθεια. Διότι το κλειστό για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό μπήκε στη συνέχεια στη μακέτα, με σκοπό να κατασκευαστεί σε όμορο οικόπεδο, δίχως όμως να γνωρίζει κανείς τι προβλήματα και καθυστερήσεις μπορεί να φέρει όλο αυτό.

Όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι -έστω και με καθυστέρηση ετών- το όνειρο του Παναθηναϊκού να αποκτήσει δικό του γήπεδο, θα γίνει πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον. Τώρα το πώς ακριβώς θα είναι αυτό θα το μάθουμε πολύ πιο γρήγορα. Μέσα στο καλοκαίρι για την ακρίβεια… 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ