Αθλητισμος

Super League: Πτώση 19% για την αξία της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού

Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ μείωση για τις δύο ομάδες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΑΕΚ και Ολυμπιακός είδαν τις χρηματιστηριακές αξίες τους λόγω της καραντίνας του κορωνοϊού να πέφτουν σχεδόν κατά 20%.

Τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά κατά την περίοδο της καραντίνας υπέστησαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός σύμφωνα με τα δεδομένα της ιστοσελίδας transfermarkt.com. Συγκεκριμένα, η «Ένωση» κατέγραψε πτώση της τάξης του 19,7% ενώ οι Πειραιώτες κινήθηκαν στο -19,3%.

Αναλυτικά, η ΑΕΚ από τα 34,60 εκατ. ευρώ «έπεσε» στα 27,78 εκατ., τη στιγμή που ο Ολυμπιακός από 73,80 εκατ. ευρώ είδε την αξία του του να μειώνεται στα 59,58 εκατ. ευρώ. 

Από κοντά ακολουθούν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με 18,3% μείωση της χρηματιστηριακής τους αξίας ενώ οι υπόλοιπες ομάδες της Super League γνώρισαν μείωση από 12% ως και 17% με εξαίρεση τη Λαμία και τον Πανιώνιο που κινήθηκαν στο 8%.

Συνολικά, το πρωτάθλημα της Super League από τα 298,18 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν η εκτιμώμενη αξία του πριν την καραντίνα, τώρα έχει περάσει στα 246,80 εκατομμύρια ευρώ, χάνοντας 51,38 εκατ. ευρώ ή αλλιώς το 17,2% της αξίας του.

Πτώση φυσικά παρουσίασε  και η εκτιμώμενη αξία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ελληνική Super League. Ο Κώστας Φορτούνης, πιο ακριβός παίκτης του πρωταθλήματος, από τα 10 εκατ. ευρώ έφτασε στα 8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 20%, αλλά παραμένοντας πάντα στην κορυφή της σχετικής λίστας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ