Αθλητισμος

Δεν είχαν κρούσματα, ξεκινούν προπονήσεις

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μπαίνουν σήμερα στο γήπεδο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη προπονήσεις, σε γκρουπ 6-8 ατόμων.

Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα για κορωνοϊό που έδωσαν παίκτες, προπονητές και λοιποί υπάλληλοι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Έτσι οι τρεις ομάδες της Σούπερ Λιγκ ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη προπονήσεις, σε γκρουπ 6-8 ατόμων.

Ήδη όλες οι ΠΑΕ έχουν παραλάβει το αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας και πρέπει να το τηρήσουν κατά γράμμα όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις «δεκαλόγους». Έναν για τους ποδοσφαιριστές, έναν για τα μέλη του κάθε τεχνικού τιμ και ένα για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους (βοηθοί, επιστάτες, σεκιούριτι κλπ.).

Για τους παίκτες συνίσταται μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούν δικά τους αυτοκίνητα, να πλένουν τα ρούχα προπόνησης στο σπίτι τους, να έχουν το προσωπικό τους μπουκάλι με νερό και φυσικά να μην έρχονται σε σωματική επαφή με άλλους ανθρώπους.

Οι γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές θα φοράνε πάντοτε μάσκα όταν ασκούν τα καθήκοντά τους, ενώ το προπονητικό τιμ θα φορά κι αυτό μάσκα όταν η εκγύμναση γίνεται σε κλειστό χώρο. Κάθε άνθρωπος που θα εισέρχεται σε προπονητικό κέντρο θα θερμομετρείται, ενώ σε περίπτωση αδιαθεσίας θα ενημερώνει από το σπίτι του, ώστε να μην χρειαστεί να πάει. Τεστ θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πέρα από τις τρεις ομάδες που αναφέρθηκαν, σύντομα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες προπονήσεις. Για παράδειγμα, στον Ολυμπιακό τα τεστ έγιναν την Τρίτη και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ