Αθλητισμος

Θετική η κυβέρνηση στην επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ

Ποια είναι τα τρία στάδια επανεκκίνησης του αθλητισμού, αρχής γενομένης από την Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Πράσινο» φως από την κυβέρνηση για την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ - Πότε ξεκινούν προπονήσεις οι ομάδες.

Ακολουθώντας τις τακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα κάνει την προσπάθειά του να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά τον κορωνοϊό και να ολοκληρώσει τη σεζόν, τουλάχιστον σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην επίσημη ενημέρωση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από την Τρίτη 5 Μαϊου 2020 θα επιτρέπονται προπονήσεις σε γκρουπ 6-8 ατόμων για κάθε ΠΑΕ, πάντα σε ανοιχτό χώρο και με συγκεκριμένους περιορισμούς. Δηλαδή, η εκγύμναση θα αφορά φυσική κατάσταση-ενδυνάμωση και ατομική τεχνική, που σημαίνει ασκήσεις με μπάλα, αλλά όχι ομαδικό παιχνίδι.

Αν όλα πάνε καλά, σε 10-15 μέρες θα μπορεί να ανακοινωθεί το δεύτερο στάδιο που επιτρέπει ομαδικές προπονήσεις για όλη την ομάδα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο, στα μέσα Ιουνίου θα μπορέσει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δίχως φυσικά θεατές στις εξέδρες.

Για τα υπόλοιπα ομαδικά σπορ (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο) δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, καθώς τόσο τα κλειστά γυμναστήρια όσο και οι πισίνες, θα παραμείνουν ανενεργά.

Από την Τρίτη 5 Μαϊου, θα ανοίξουν συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις για αθλητές που έχουν εξασφαλίσει ή κυνηγούν συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δεν τίθεται ζήτημα πως θα τηρείται αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, βάσει εντολών της εξαμελούς Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής που συστάθηκε προ ημερών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ