Αθλητισμος

Η Ευρωλίγκα, οι περικοπές και η Αθήνα

Πότε θα παρθεί η οριστική απόφαση για τη συνέχεια ή όχι της σεζόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε ένα μήνα η οριστική απόφαση για την Ευρωλίγκα
Σε ένα μήνα η οριστική απόφαση για την Ευρωλίγκα ©EUROKINNISSI/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Σε ένα μήνα θα μάθουμε αν θα τελειώσει η φετινή Ευρωλίγκα - Πιθανό όλοι οι αγώνες να γίνουν ΟΑΚΑ

Σε έναν μήνα από σήμερα θα ξέρουμε οριστικά (αν μπορεί να ειπωθεί αυτό στις μέρες που ζούμε) αν θα διεξαχθεί η φετινή Ευρωλίγκα. Σε ευρεία τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα, συμφωνήθηκε πως στις 24 Μαϊου θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η όχι η φετινή σεζόν στη διοργάνωση του μπάσκετ.

Αν, λοιπόν, η πλειοψηφία πει το «ναι», τότε όλοι οι παίκτες θα κάνουν τεστ κορωνοϊού και θα μπουν σε απομόνωση από τις 29/5 μέχρι τις 11/6, για να συμπληρώσουν δύο εβδομάδες «καθαροί». Έπειτα από νέα τεστ στις 12 Ιουνίου θα αρχίσει η προετοιμασία που θα διαρκέσει περίπου 20 μέρες.

Από τις 4 Ιουλίου μέχρι τις 26 του ίδιου μήνα, θα ολοκληρωθεί η σεζόν με όλα τα ματς να γίνονται σε μία πόλη (κατά προτίμηση και στο ίδιο γήπεδο) δίχως θεατές. Να τονίσουμε πως η Αθήνα με το ΟΑΚΑ είναι υποψήφια για να φιλοξενήσει το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Από ‘κει και πέρα, πάρθηκε μια γενική απόφαση στις περικοπές των ετήσιων απολαβών των παικτών. Αν η σεζόν ολοκληρωθεί, τότε κάθε μπασκετμπολίστας θα χαρίσει το 15% των χρημάτων του, ενώ αν η Ευρωλίγκα ματαιωθεί, τότε το ποσοστό θα ανέβει στο 20%.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.