Αθλητισμος

Τσάμπιονς Λιγκ για τις 29 Αυγούστου

Οι νέες προθεσμίες που συζητά η ΟΥΕΦΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα τελευταία σενάρια για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην εποχή του κορωνοϊού
Tα τρόπαια του Europa League και του Champions League στα γραφεία της UEFA στην Ελβετία | φωτό: EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA

Τα τελευταία σενάρια για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στην εποχή του κορωνοϊού

Την Πέμπτη 23 Απριλίου θα γίνει η τρίτη τηλεδιάσκεψη στην εποχή του κορωνοϊού της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εκεί οι 55 ομοσπονδίες θα ενημερώσουν για την «πρόοδο» και τις σκέψεις που κάνουν για τις εγχώριες διοργανώσεις τους, ενώ η ίδια η ΟΥΕΦΑ θα κληθεί ενδεχομένως να πάρει κάποιες αποφάσεις.

Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί στη Νιόν, ορίζει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και κατά συνέπεια το τέλος της σεζόν 2019-20, στις 29 Αυγούστου! Ενώ τρεις μέρες νωρίτερα θα προγραμματιστεί να γίνει ο τελικός του Γιουρόπα.

Βλέποντας την πανδημία να μην υποχωρεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η ΟΥΕΦΑ σκέφτεται να μεταφέρει ακόμη πιο πίσω το διάστημα διεξαγωγής των αγώνων που απομένουν για τις δικές της διοργανώσεις.

Ίσως αυτή να είναι και η τελευταία προθεσμία, έτσι ώστε και τα πρωταθλήματα να τελειώσουν και ο ιός να κοπάσει τουλάχιστον.

Αν ούτε στα τέλη Αυγούστου δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθούν τα Τσάμπιονς/Γιουρόπα Λιγκ, τότε η πιθανότητα της ματαίωσης θα είναι τεράστια.

Δύο πλάνα εξετάζουν στην ΟΥΕΦΑ αυτή τη στιγμή. Το ένα να γίνουν όλα τα ματς (από φάση των «16) όπως ακριβώς έχουν οριστεί, με διπλά νοκ άουτ κλπ., μέσα σε Ιούλιο και Αύγουστο διάσπαρτα. Το άλλο πλάνο αναφέρει τη διεξαγωγή μονών αγώνων, στην ίδια πόλη –ή έστω χώρα- μέσα σε ένα διάστημα 10-15 ημερών.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

 

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό

 

Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ