Αθλητισμος

Μπαρτσελόνα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Παραιτήθηκε σχεδόν το μισό ΔΣ εν μέσω σοβαρών καταγγελιών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο στην Μπαρτσελόνα, με τον σύλλογο να περνάει κρίση.

Η παύση της αγωνιστικής δράσης λόγω κορωνοϊού δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στην Μπαρτσελόνα. Μπορεί να έγιναν μεγάλο θέμα οι περικοπές 70% σε παίκτες και υπαλλήλους (κάτι που φανέρωσε τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου), όμως η κατάσταση χειροτερεύει.

Τον Φεβρουάριο διέρρευσαν πληροφορίες που ήθελαν τον πρόεδρο Μπαρτομέου να προσλαμβάνει μια εταιρεία social media, όπου διέρρεε τεχνηέντως άρθρα και posts υπέρ του και κατά των παικτών. Το σκάνδαλο ονομάστηκε Barcagate και φαίνεται πως ακόμη δεν έχει ξεχαστεί.

Εν μέσω διαφόρων «πυρών» στο ΔΣ, ο Μπαρτομέου ζήτησε την παραίτηση τεσσάρων μελών. Τελικά όλοι τους δέχτηκαν να αποχωρήσουν, συν άλλα δύο άτομα, στο σύνολο έξι. Στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή τους απαίτησαν ξανά εκλογές για την ανάδειξη προέδρου άμεσα, και όχι το 2021 που είναι προγραμματισμένες να γίνουν.

Πριν από λίγες ώρες, ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος Εμιλι Ρουσό βγήκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας και κατήγγειλε ότι «κάποιος που δεν μπορώ να γνωρίζω, βάζει χέρι στο ταμείο της Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν περιπτώσεις που για κάτι που κοστίζει 100 χιλιάδες ευρώ, η ομάδα πληρώνει ένα εκατομμύριο».