Αθλητισμος

Ο Μέσι άνοιξε την πόρτα στην επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου

Τα πράγματα άλλαξαν απότομα και ανησυχητικά για τον κόσμο της μπάλας και ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είναι ο πρώτος που φαίνεται να το καταλαβαίνει

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λιόνελ Μέσι αποδέχθηκε τη μείωση 70% που πρότεινε η Μπαρτσελόνα λόγω κορωνοϊού.
© EUROKINISSI

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για τον Μέσι που δέχθηκε τη μείωση 70% που πρότεινε η Μπαρτσελόνα λόγω του κορωνοϊού.

Εκεί που ο Μέσι έπαιρνε 557.600 ευρώ την εβδομάδα, με τις μειώσεις του 70% στις οποίες προχώρησε η Μπαρτσελόνα  θα περιοριστεί στις 167.310. Προφανώς μόλις συνειδητοποίησε τι άλλαξε γύρω του τις τελευταίες μέρες, θα έπεσε από τα σύννεφα. Ηταν πάντα από τους παίκτες που προτιμούσαν να ζουν κλεισμένοι στη φούσκα τους, με την βεβαιότητα πως επειδή παίζουν μεγάλη μπάλα ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να τους αποθεώνει. Μάλιστα, για να μην τον ενοχλούν οι περίεργοι, πήγε κάποια στιγμή και αγόρασε όλα τα κτίρια γύρω από το σπίτι του στην Βαρκελώνη!    

Ομως, πριν βιαστείτε να γελάσετε με ειρωνικά σχολιάκια του στιλ... «σιγά μη φτωχύνει το αγόρι», θα πρέπει να υπολογίσετε πως βλέπουμε πλέον έναν άλλο Μέσι που η στάση του έχει παρασύρει και τους υπόλοιπους της ομάδας σε μια πρωτόγνωρη συμπεριφορά που σχεδόν κανείς δεν περίμενε. Το κούρεμα είναι τεράστιο, απ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Μάλιστα, μέχρι πριν λίγες ώρες ο πρόεδρος Μπαρτομέου και το επικοινωνιακό του επιτελείο προσπαθούσαν να τον εμφανίσουν... «έξαλλο», «αγανακτισμένο», ή όπως αλλιώς.

Μαζί και τους συμπαίκτες του. «Πρόθυμα» ΜΜΕ πέτυχαν να πλασάρουν και να συντηρήσουν για αρκετές μέρες ένα ανύπαρκτο «κλίμα αναταραχής» στην ομάδα εξ' αιτίας των μειώσεων που κρίθηκαν απαραίτητες αλλά οι τάχα οι ποδοσφαιριστές δεν τις δέχονταν. Ωσπου αναγκάστηκε να βγει ο ίδιος μπροστά (πρώτη φορά τόσο μπροστά...), να το πάρει πάνω του και να καταθέσει την μοναδική αλήθεια: ότι δηλαδή το -70% ήταν πάνω απ όλα απόφαση των παικτών και καθυστέρησε να ανακοινωθεί επειδή «προτεραιότητα για εμάς ήταν να αναζητήσουμε πραγματικές λύσεις ώστε να βοηθήσουμε το club, αλλά και όσους θα ζημιώνονταν περισσότερο απ' αυτή την κατάσταση». Αποκάλυψε επίσης, ότι στο πλάνο περιλαμβάνονται «μερικές ακόμη θυσίες για να μπορούν οι εργαζόμενοι του club να πάρουν το 100% του μισθού τους κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης», χωρίς να πει λεπτομέρειες. Κανείς από τους ανθρώπους του προέδρου δεν τόλμησε να τον διαψεύσει.
   
Είναι, ίσως, ο πρώτος που αναγνώρισε με την στάση του τη νέα πραγματικότητα και θέλησε να προσαρμοστεί δίνοντας το παράδειγμα. Δεν περιορίστηκε, δηλαδή, σε κάποια κίνηση φιλανθρωπίας, όπως πολλοί άλλοι μεγάλοι σταρ, αλλά άνοιξε ο ίδιος την πόρτα για να περάσει το ποδόσφαιρο στην επόμενη δύσκολη μέρα του.

Στο σταρ σύστεμ, «τα παίρνει όποιος τα φέρνει». Κι ο Μέσι παραμένει ο μεγάλος κράχτης που με την παρουσία του όχι μόνο γεμίζει εύκολα, μαζί με τα γήπεδα όπου εμφανίζεται, τη δική του τσέπη, αλλά ανεβάζει και τα κασέ των υπόλοιπων γύρω του. 

Περάσαμε μια περίοδο που το ποδοσφαιρικό οικονομικό περιβάλλον διογκώθηκε σχεδόν ανεξέλεγκτα. Οποια μπάλα κι αν άνοιγες ξεπηδούσαν από μέσα εκατομμύρια ευρώ που πλημμύριζαν τον χώρο. Μόνο που τα πράγματα άλλαξαν απότομα και ανησυχητικά. Μέσα σε μια βδομάδα χάθηκαν τεράστια ποσά που θα είναι μάλλον αδύνατο να ξαναβρεθούν στο ορατό μέλλον. Εταιρίες - κολοσσοί βλέπουν τους λογαριασμούς τους να αδειάζουν με εντυπωσιακή ταχύτητα. Εκεί που ετοιμάζονταν να καταθέσουν τα ωραία τους εκατομμύρια στα πόδια του όποιου Μέσι, τώρα δεν τούς περισσεύουν ούτε τα μισά. Είναι κάτι που θα δυσκολευτούν να το καταλάβουν αρκετοί παίκτες στην εικονική πραγματικότητα που εξακολουθούν να ζουν. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα το εμπεδώσουν με βίαιο τρόπο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ