Αθλητισμος

Η πιο επικίνδυνη πρόταση για τον κορωνοϊό

Την έκανε ο επικεφαλής της ομάδας Φόρμουλα 1 της Red Bull

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κανένα φόβο απέναντι στον κορωνοϊό δε φαίνεται να έχει ο επικεφαλής της ομάδας Φόρμουλα 1 της Red Bull, που πρότεινε οι αθλητές της εταιρείας του να γυμνάζονται μαζί.

Ζουν ανάμεσά μας αρκετοί που δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Άλλοι δεν πιστεύουν πως υπάρχει φονικός κορωνοϊός, άλλοι πιστεύουν πως θα τον αντιμετωπίσουν με την ανοσία της αγέλης.

Ο Χέλμουτ Μάρκο ανήκει σε μια άλλη κατηγορία, εντελώς μόνος του. Ο 76χρονος επικεφαλής της ομάδας Φόρμουλα 1 της Red Bull, έκανε μία πρόταση που δεν τη λες ρηξικέλευθη, αλλά σαφέστατα ανόητη. Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Αυστρίας πρότεινε να πάνε σε ένα κοινό μέρος και να γυμνάζονται μαζί οι τέσσερις πιλότοι της ομάδας και τα δέκα μέλη της κατηγορίας Τζούνιορς.

Στην εύλογη ερώτηση του δημοσιογράφου για τον φόβο να προσβληθούν με κορωνοϊό, ο Μάρκο ήταν… ατάραχος: «Ακόμη και να κολλήσουν δεν τρέχει τίποτα. Είναι νέοι άνθρωποι, υγιείς και δεν θα κινδυνέψουν. Απλά όλοι μαζί θα προετοιμαστούν καλύτερα για όταν αρχίσει η σεζόν». Η άκρως επικίνδυνη πρόταση, ευτυχώς απορρίφθηκε από τους πάντες.