Αθλητισμος

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό μπορεί να είναι…νύχτα!

Ο Ολυμπιακός των τόσων προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν αυτή τη χρονιά

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 302
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
leto2.jpg

Πέρυσι το καλοκαίρι όταν πρωθυπουργός ήταν ακόμα ο Κώστας Καραμανλής –καταλάβατε για πόσο παλιά μιλάμε– ο Ολυμπιακός έχασε επτά παίκτες πρώτης γραμμής. Εντάξει, ο Μενδρινός δεν ήταν από τους πρωτοκλασάτους, αλλά ήταν η πρώτη βοήθεια που συνήθως ερχόταν από τον πάγκο. Πριν πλακώσουν οι ζέστες για τα καλά ο Τζόρτζεβιτς, ο άρχοντας της αριστερής όχθης του Ολυμπιακού», αποφάσιζε να φύγει από την ενεργό δράση. Την ίδια απόφαση πήρε και ο Άντζας. Το κενό του κάλυψε η μεταγραφή του Μέλμπεργκ. Εκτός από αυτούς τους δύο αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και ακόμη ένας βασικός παίκτης, ο Πατσατζόγλου. Τον κατάλογο συμπληρώνει ο Μπελούτσι ή Μπελούσι, κατά Αλέξη Σπυρόπουλο, ο οποίος ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να ενταχθεί στο δυναμικό της Πόρτο. Αυτός δεν πήρε πρωτάθλημα, του το τσίμπησε η Μπενφίκα. Πέμπτος στη σειρά και πρώτος μαζί με τον Τζόλε στον πίνακα της αξιολόγησης έρχεται ο Κοβάσεβιτς, που σταμάτησε το ποδόσφαιρο για λόγους υγείας. Το κενό του δεν αναπληρώθηκε μέχρι σήμερα. Δύσκολα βρίσκεις επιθετικό με τα προσόντα του Σέρβου. Ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα των απωλειών για τους ερυθρόλευκους είναι ο Λέτο, που πέρασε στο πράσινο στρατόπεδο και στέφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωταθλητής, αλλά με διαφορετική ομάδα. Με τον Παναθηναϊκό. 

Ο Ολυμπιακός των τόσων προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν αυτή τη χρονιά, τη χειρότερη όχι μόνο των τελευταίων 12 χρόνων αλλά θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω για να βρούμε ανάλογη, έχει να αντιμετωπίσει φέτος το καλοκαίρι τις λήξεις 10 συμβολαίων! Λήγει το συμβόλαιο με τον Ντάτολο, που ήρθε δανεικός από τη Νάπολι και λίγοι πιστεύουν με βάση την απόδοσή του ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για να τον αποκτήσει. Ακολουθεί ο «Ιέρο» του ελληνικού πρωταθλήματος, ο μέσος που δεν πρόσεξε ποτέ του ο Ρεχάγκελ, κατά κόσμον Ιεροκλής Στολτίδης. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τον αμυντικό χαφ του Ολυμπιακού. Ίσως συνεχίσει την καριέρα του στο πλάι ενός άλλου Ιεροκλή, του Μιχαηλίδη, βοηθώντας στην ανασυγκρότηση των Άγαμων Θυτών. Τελειώνει επίσης το συμβόλαιο του Ντομί. Ντομί και μη παρέκει. Γιατί ούτε και σε αυτή την περίπτωση βλέπω διάθεση για ανανέωση. Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που κατά πάσα πιθανότητα έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την ενεργό δράση είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης. Φέτος η χρονιά του δεν ήταν από τις καλύτερες, ο καιρός έχει περάσει και ο Αντώνης σκέφτεται σοβαρά να κάθεται στην κερκίδα ή σπίτι του και όχι κάτω από τα δοκάρια. Στα συμβόλαια που λήγουν βάλτε και αυτό του Τάσου Πάντου. Ο παντός καιρού Τάσος κλείνει τον πολυετή του κύκλο στον Ολυμπιακό. Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής είναι ο Παναγόπουλος, που το όνομά του μπορεί να μη σας λέει πολλά, το παιδί είναι όμως ταλαντούχο, είναι αναπληρωματικός τερματοφύλακας και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με το δικό του συμβόλαιο. Όπως δύσκολο είναι επίσης να μαντέψεις –ακόμα και ο Πιτ Παπαδάκος θα δυσκολευόταν εδώ, αν και τα τελευταία χρόνια δεν καταφέρνει να μαντέψει πότε πέφτει η Κυριακή του Πάσχα– τι θα γίνει με την περίπτωση του Λούα Λούα. Θα ανανεώσει; Ή ο χαρακτήρας του θα αποθαρρύνει τη διοίκηση να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του; Για το Ζεβλάκοφ, που την Κυριακή αποβλήθηκε στο ματς με τον Άρη και συνεπώς δεν μπορεί να αγωνιστεί στο τελευταίο ματς της περιόδου, ίσως αυτή ήταν η τελευταία του παρουσία με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και αυτού το συμβόλαιο τελειώνει. Το δέκα το καλό στο γαϊτανάκι τον συμβολαίων που λήγουν είναι αυτό του Πάρντο του τερματοφύλακα, τον οποίο η διοίκηση σκέφτεται να στείλει σε κάποια άλλη ομάδα δανεικό. 

Ποιοι μένουν; Καλή ερώτηση. Ο Λεντέσμα, που παίζει και δεν παίζει και ο ίδιος θα επιθυμούσε να γυρίσει στην πατρίδα του γιατί το όνομά του εκεί ακόμη μετρά, ο Μαρέσκα, που το δικό του συμβόλαιο λήγει σε δύο χρόνια, ο Λεονάρντο, πιο γνωστός στο Καραϊσκάκη ως «Βραζιλιάνος ασθενής», για τον οποίο άντε να βρεις ομάδα που θα δώσει έστω τα μισά από τα 3,5 εκατομμύρια που έδωσε ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει, και ο Όσκαρ, η απόδοσή του οποίου δεν δικαιολογεί το υψηλό του συμβόλαιο. Μένουν επίσης ο Τοροσίδης που σκέφτονται να τον πουλήσουν αν η προσφορά είναι καλή, ο Κ. Παπαδόπουλος για τον οποίο έχουν ενδιαφερθεί ομάδες του εξωτερικού, ο Μέλμπερκ, ο Αβραάμ, ο Μπράβο, ο γιος του Γιάννη ο Γκαλίτσιος, που και αυτός δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ο Ντουντού, που ακόμα δεν έχει συνέλθει, ο Ζαϊρί (αλήθεια που είναι ο Ζαϊρί και τι έχει;), ο Γκαλέτι που ένας Θεός ξέρει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι, ο Γ. Παπαδόπουλος, που κλείνει τη δυναστεία των Παπαδοπουλαίων στον Ολυμπιακό, ο Ντάρμπισαϊρ, ο «ήμουν κάποτε επιθετικός» Ντιόγο και ο Μήτρογλου. Αυτοί έχουν απομείνει στον Ολυμπιακό. Κι έτσι όπως είναι η κατάσταση πολύ φοβάμαι ότι η επόμενη μέρα θα είναι… νύχτα, αν η διοίκηση δεν πάει κόντρα στις προτάσεις του ΔΝΤ και δεν ρίξει λεφτά.  A

* info@athensvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ