Αθλητισμος

Κορωνοϊός και μπάσκετ

Πώς σχεδιάζουν το μέλλον σε Ευρωλίγκα και ΝΒΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
NBA
NBA © EPA/NUCCIO DINUZZO

Τι θα γίνει με Ευρωλίγκα και ΝΒΑ λόγω κορωνοϊoύ

Τη θέλησή τους να ολοκληρωθούν οι φετινές σεζόν εξέφρασαν σχεδόν ταυτόχρονα οι ισχυροί άνδρες σε Ευρωλίγκα και ΝΒΑ. Ο CEO της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ, ο Τζόρντι Μπερτομέου εξέδωσε πριν από λίγο μια μακροσκελή ανακοίνωση υπό μορφή Q&A, εξηγώντας τα πιθανά σενάρια. Βασικός στόχος είναι να ολοκληρωθεί η Ευρωλίγκα, για την οποία απομένουν έξι αγωνιστικές της regular season, τα πλέι οφ και ο φάιναλ φορ της Κολωνίας. Είναι βέβαιο ότι οι ημερομηνίες θα μετακινηθούν, καθώς ουδείς σώφρων άνθρωπος δεν πιστεύει ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν στις 12 Απριλίου.

Ο Μπερτομέου είπε ότι αυτή τη στιγμή στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση στην Κολωνία και τη Lanxess Arena, απλά αν αλλάξει η ημερομηνία, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους φιλάθλους θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθούν οι αγώνες, είτε της κανονικής περιόδου, είτε των πλέι οφ (Πχ. αντί το ζευγάρι να κρίνεται στις τρεις νίκες, να κρίνεται στις δύο). Παράλληλα, ο Ισπανός παράγοντας δικαιολογήθηκε για την καθυστέρηση στην αναβολή της διοργάνωσης, δίχως να πείσει κανέναν. Μην ξεχνάμε πως αρχικά η Ευρωλίγκα επέμενε να γίνει στο Μιλάνο το Αρμάνι-Ολυμπιακός, εν συνεχεία μετέφερε το ματς στο Βερολίνο, αναγκάζοντας τις δύο ομάδες να ταξιδέψουν μέχρι εκεί εν μέσω πανδημίας, πριν γυρίσουν άρον-άρον πίσω, αφού η αναβολή αποφασίστηκε τη μέρα του παιχνιδιού.

Όσον αφορά το ΝΒΑ, ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ μίλησε τα ξημερώματα στο ESPN και ουσιαστικά ανακοίνωση τη διεύρυνση της αναβολής: «Έχουμε διακόψει το πρωτάθλημα μέχρι τις 12 Απριλίου, όμως ακόμη και να θέλαμε δεν γίνεται να συνεχίσουμε τότε. Στις ΗΠΑ ισχύει η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 50 ατόμων μέχρι τα μέσα Μαϊου».

Στο ΝΒΑ θεωρούν πως τα ματς θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και ίσως η σεζόν τραβήξει μέχρι τον Αύγουστο. Έτσι, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη στελέχωση των εθνικών ομάδων. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους Αμερικανούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ